982 Even – 't Scheldt

982 Even

STORENDE FOUTEN
In de gedrukte oplage van het vorige nummer stonden enkele storende fouten. De titel Liekens moest Lieten zijn o.a. De afwezigheid van Joke speelde hier parten, maar ook de onvoldoende controleaandacht. Wij moeten beter opletten. Wat Joke me regelmatig zei…
Mijn verontschuldigingen aan de lezers van de gedrukte versie.
Bert Murrath
***
Groot schip, groot water
***
GEKLEURD
Ik hoorde vanmorgen op VRT-radio commentaar over een artikel in De Standaard dat er te weinig ‘gekleurde Vlamingen’ zijn bij de radio. Er zijn wel veel te veel ‘blanke Vlamingen’ volgens die zelfbenoemde kwaliteitskrant.
Ik geef die krant op één punt gelijk. Er zijn veel blanken bij de VRT. Waar ze echter Vlamingen hebben gevonden blijft een raadsel.
Overigens: die kritiek van De Standaard is onterecht. Na Wereldoorlog II zat hun redactie vol met ‘niet-witten’. Zwart of bruin waren zij, vol-gens de weerstand. Maar toen had die gazet met als logo AVV-VVK nog kwaliteit.
De kwaliteit is samen met het logo verdwenen. Kleur is er nog wel: unitair dieprood net zoals de VRT.
Jacob Corneel
***
Geen water zo diep of men vindt er grond in
***
WIN FOR LIVE
In Brussel werd de einde-jaarskermis vroeg geopend. De schietkraam heeft enorm succes. Iedere crimineel die met een vuurwapen een bus van De Lijn kan raken wint een prijs. Er zijn al twee winnaars. Eén uit Schaarbeek en één uit Anderlecht. Beiden wonnen een Win for Life with OCMW gratis.
Jacob Corneel
***

Als de man wel wint, het wijf dan wel spint
***
BONDIG
Meer dan tweeduizend jaar geschiedenis in twee zinnen:
Onze-Lieve-Vrouw vluchtte op een ezel en liet alles achter.
Een moderne vrouw vlucht met alles en… laat de ezel achter…
***
Een man zonder geld is een schip zonder zeilen
***
RUDI KENNES
De rooie vakbondsman bij Opel Antwerpen, hoopte in navolging van Inge Vervotte (ex-Sabena) zijn toekomst veilig te stellen via de politiek maar kwam met SP.a voor de verkeerde partij op.
J.C.
***
Kleine vogeltjes maken kleine nestjes
***
GEZAKT
Gebuisd voor biologie.
Vandaag ben ik gezakt voor mijn biologie-examen. Men vroeg me wat je in cellen meestal aantreft. ‘Marokkanen en Oostblokkers’ is niet het juiste antwoord…
W.
***
Een vroom geslacht brengt wel boeven voort
***
PESTEN OP HET WERK
Pesten op het werk?
Bij Gazet van Antwerpen weet men daar alles van.
Morele wreedheid is het in feite. Avonddiensten geven, onderwerpen laten behandelen die je vreemd zijn, weekenddiensten opleggen: er zijn een massa ‘treiterjobs’.
Goede journalisten hebben de deur achter zich dichtgesmeten toen het pesten te erg werd. Bijzonder bekwaam in het pesten was bv. een ex-hoofdredacteur, nu werkzaam bij een andere krant. Zo heeft Roger van Houtte jarenlang pesterijen moeten verdragen.
***
De kat laat het muizen niet
***
HARD WERKEND
Bart Claes uit Hasselt werd uitgeroepen tot Hardst werkende Vlaming‘. Deze 43-jarige man die een cateringgroep leidt, werkt al 2 jaar lang 7 dagen op 7. Elke dag werkt hij gemiddeld 18 uur.
Dat is niets tegen het werk dat Luc Cortebeeck (ACV) verzet. Luc werkt 8 dagen op 7 en elke dag 26 u. Hij moet pesters op het werk opzoeken, verdedigen, belonen en pas ontslaan als de pers de pester met naam en toenaam publiceert.
Hij reist regelmatig naar Luxemburg om zeker te zijn dat het zwart geld dat het ACV daar geplaatst heeft nog voldoende geld opbrengt. Luc werkt véél harder dan Bart en hij is voor ons de ‘morele winnaar’.
Jacob Corneel
***
Groot huis, groot kruis
***
BEDROG
De colofon van Gazet van Antwerpen (2e blz) vermeldt als CIM-cijfer 2009: 123 900 exemplaren. Dat is een wraakroepende leugen. Gazet van Antwerpen haalt géén 100 000 ex. De adverteerders mogen dat niet weten.

GvA donderdag 25/11, blz 9. ‘11 % van de Vlaamse athleten klaagt over ernstig sexueel misbruik door hun trainer’. Blijkt dat de journalist doodleuk de 7.3 % van de meisjes opgeteld heeft bij de 3,7 % van de jongens. Om dat als gemiddelde voor te stellen!

Zo dondert het niveau van Gazet van Antwerpen naar beneden. Ze kunnen niet eens het gemiddelde van twee percenten maken.
Verder in dit artikel ‘dat zegde (!) professor …’. ‘zegde’

Bij Antwerp Headquarters gaat het van kwaad naar er-ger. Maar wat kan dat nu Luc Luwel schelen?
Hij is toch de ongenaakbare KvK-God waartegen niemand dorst op te treden.
Kan nu echt niemand die man wegens onbekwaamheid ontslaan?

sterrenhotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *