ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 981 KA Ierl – 't Scheldt

981 KA Ierl

Ik heb al veel stukjes over het schuldenprobleem gespreven en allicht verwacht de lezer van ‘t Scheldt nu mijn standpunt over de toestand in Ierland.

Ik weet eigenlijk niet goed wat ik ervan moet denken. Het is bijzonder merkwaardig hoe Europa staat te springen om de arme Ieren te helpen die dat zelf niet willen (toch niet op het moment dat ik dit schrijf). De Ierse regering heeft drie banken overgenomen om het geld van de mensen veilig te stellen. Dat zal de belastingbetaler pijn doen maar de eerste minister zegt dat zij verder hun plan kunnen trekken.
Ik kan alleen maar denken dat de ‘Ierse’ oplossing er anders uitziet dan de ‘Europese’. Wellicht zijn ze in Brussel bang dat Ierland een soort schuldherschikking plant.In België hebben we na de oorlog de succesvolle Gutt-operatie gekend. Nu noemen specialisten dat een hair cut (te vertalen als haarsnit). De grote beleggers zullen dus geschoren worden. Ierland zou zich niet failliet verklaren, maar alle schuldeisers, en vooral de grote, zouden een deel van hun pluimen moeten laten.
Stel u eens voor dat die koppige Ieren hun schuld voortaan zonder intrest zouden willen aflossen. En stel u voor dat ze het wel leuk vinden dat ze hun grote banken nu zelf in handen hebben, en dat ze dat graag zo willen houden. Ierland zou voorwaar een volksrepubliek kunnen worden, een vrije natie die niet aan het grootkapitaal gebonden is, een beetje zoals China. Dat kunnen ze in Brussel niet laten gebeuren. Dan wordt niet de euro van de mensen bedreigd maar het grote geld.Elke geldschieter moet zijn laatste euromillion terugzien, al zal elke Europese belastingbetaler ervoor gepluimd worden tot dweillang na de dag van zijn uitgestelde pensionering. En dus wordt onze dweil uit Sint-Genesius-Rode, mister president of the European Union, in stelling gebracht om de Ieren te overtuigen dat zij zijn hulp echt wel nodig hebben.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *