980 Even – 't Scheldt

980 Even

RUIME KEUZE

Er was een overaanbieding voor wie op zaterdag 16 november een rouw- of zieledienst wilde of zich verplicht zag bij te wonen.

In de Berchemse St.-Willibrorduskerk was er geen stoel meer vrij. Daar werden naast sfeervolle muziekstuk waaronder het Panis Angelicum en het Miserere Mei Deus van Gregorio Allegri toespraken gehouden door Koen Dillen, Bart de Wever, Mark Grammens en Erik Van der Paal.
In Zwijndrecht lokte de begrafenis van Octave Meyntjens eveneens een massa volk.
Ook om 11 uur greep in de St. Walburgiskerk, Volkstraat Antwerpen de jaarlijkse Vlaamse Zieldienst plaats.
Op Vrijdag 5 november was er in de St.-Norbertuskerk, Dageraadplaats de rouwmis voor ‘warme bakker’ Jan Goossens. Ook daar een volle kerk rouwenden.
In Gent had de jaarlijkse Dodenhulde plaats, ingericht door verschillende Vlaamse verenigingen o.a. de Sneyssenskring. De plechtigheid greep plaats in de H Simeon en Judeakerk te Gentbrugge.

Ons bereikte het bericht dat de oprichter van Vlaanderen Vlagt, Ivan Mertens, is overleden. Die man heeft Vlaanderen met zijn Vlaamseleeuwenvlaggenacties internationaal op de wereldbol gezet. Herinner u de talrijke Vlaamse vlaggen bij zovele sportmanifestaties.
Noch VRT, noch VTM meldden op 6/11 in het nieuws om 13 uur zijn heengaan.

In ons volgend nummer een In Memoriam Ivan Mertens.
***
Na de droogte komt grote regen
***
NOG VIER JAAR
Nog vier jaar hoopvol wachten en dan stopt ‘het licht’ uit Vilvoorde. Met zijn Celine aan de open haard heeft hij tijd nodig om zijn vele miljoenen euro’s te tellen. Nog vier jaar centen binnenrijven…
Jacob Corneel
***
Elk vist op zijn getij
***
LOLWINKELEN
Wat een goede en geestige vondst!
Nog meer van dat? Bestel de Woordenlijst onnodig Engels via http://www.onzetaal.nl/boeken/#133
***
De dag haalt de avond wel
***
NIET WINKELEN
Wegens verregaand mijden van gebruik van het Nederlands is het aan te raden de winkels van AH (Albert Heyn) te mijden. Er zijn andere supermarkten die meer eerbied voor het Nederlands aan de dag leggen. En niet duurden zijn.
Volgens oud-Vlaams gebruik: Geen Nederlands? Geen centen!
***
Die barrevoets gaat moet geen doornen zaaien
***
KONING ONBENUL
Wie verdient volgens u de titel van Koning Onbenul dit jaar? Stuur ons uw kandidaat (kandidate), vermeldt in een paar woorden de reden waarom u uw kandidaat geschikt acht.
***
Moeten is een bitter kruid
***
BIBLIOTHEEK
‘Dat is wat de Stad Antwerpen deed met onze bibliotheken: systematisch afbouwen, laten verkommeren. In plaats van nieuwe initiatieven te nemen, kansen te geven, vrijwilligers in te schakelen’.
Van Berlo Luc
***
Goed begonnen is half gewonnen
***
KONINKLIJKE KNOEIER
Vande Lanotte is door de ‘keuning’ aangesteld om de volgende regeringsknoeier te worden. ‘Koninklijke knoeieris vandaag ook onze prijs-vraag. Dit is een alliteratie dat weten we allemaal. Maar is deze titel voor Vande Lanotte een tautologie of een pleonasme? Mail uw antwoord: [email protected]
De winnaar krijgt een rondgang in Oostende, begeleid door gerechtspsychiaters en Jef Vermassen.
Jacob Corneel.
***
Een goed begin is een daalder waard
***
PUNTIGE TANDEN
Is het normaal dat negers getekend worden met puntige tanden – zie voorpagina uw nummer 978′, vraagt een trouwe lezer.
Neen, maar menseneters wel. Die slijpen hun tanden’.
***

 

NEGEREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *