978 Even – 't Scheldt

978 Even

Lily
De dag dat Joke stierf bracht de postbode een uitnodigingsbrief waarin Lily en haar echtgenoot ons uitnodigden voor een etentje in een ‘sterrenrestaurant‘.

Lily:
Beste Bert,
Voor ik ga slapen en in de wetenschap dat jij niet kan slapen… jij was een bovenstebeste echtgenoot. Ik denk voortdurend aan ons Joke. Zo jammer dat we niet meer samen konden gaan eten. En zagen over wat er allemaal fout gaat in de maatschappij. Blijf overeind. Joke zou het niet anders hebben gewenst’.

***
Na lief komt leed
***
IMMOREEL
Wayne Rooney, spits van Manchester United en de nationale ploeg van Engeland, verlengde zijn contract bij de 18-voudige kampioen van de Premier League. Rooney dreigde met een overstap naar stadsrivaal Manchester City en bedong op die manier een salaris van 73 miljoen euro voor de komende vijf jaar, of omgerekend 282 000 euro per week.
Een immoreel bedrag voor een speler die de laatste tijd voornamelijk in het nieuws kwam met zijn escapades met twee prostituées tijdens de zwangerschap van zijn echtgenote Coleen.
J.P.
***
De vos gaat zo lang ter jacht, totdat hij zijn vacht verliest
***
Geachte Heer
Mijn oprechte gevoelens van meeleven bij het heengaan van uw echtgenote, die ik niet gekend heb, maar aan de talrijke berichten van vrienden en kennissen, ontneem ik dat zij een lieve en getalenteerde dame was, die kennelijk in uw kring een grote leemte achterlaat. Sterkte bij deze beproeving. Hoogachtend,
Prof. dr. Henri Rosenberg
***
Onverdroten arbeid komt alles te boven
***
Waarde Vriend
Met ontsteltenis hebben wij vernomen dat uw vrouw overleden is. Wij wisten dat Joke ziek was, maar ver-moedden niet dat de ziekte zo gevorderd was. Wij leven uw verlies en verdriet innig mede. Voortaan zullen ook wij de pittige stukjes in ‘t Scheldt missen.
Van harte,
Manu en Greet Ruys
***
De nijvere spin heeft een groot weefsel
***
‘t PALLIETERKE
In het oudste en beste satirische weekblad in ons land verscheen dit bericht: palliet***
Gekruld haar, gekrulde zinnen
***
BLOEMEN
Telkens ik naar Brussel ging voor het bijwonen van een of andere persvoorstelling bezocht ik na afloop de bloemenwinkel Brussels Flowers op de Lemonnierlaan nr 12. Deze bloemenzaak bevindt zich al dertig jaar in het hart van Brussel. Men ontvangt u daar in uw taal. André de Mooy, de eigenaar, is een Nederlander. Bij elke aankoop kreeg ik steeds goede raadgevingen en aanbevelingen hoe de bloemen of een plantje moest verzorgd worden.
Ik ben nooit zonder bloemetje naar huis gegaan. Ik vroeg me daarom af of ik vorige vrijdag na de boekvoorstelling weer naar de bloemenzaak zou gaan: ik moest geen bloemetje meer meenemen voor Joke. Maar dan bedacht ik dat ik met mijn broer afgesproken was. Die woont in Koekelberg op een studio en een bloemetje of plantje zou daar wellicht niet misstaan. Dus ging ik toch naar Brussels Flowers en kocht daar een plantje voor Jean. Ik vertelde over het heengaan van Joke.
De bediende die steeds wist welke bloemen of plant ik de vorige keer had meegenomen betuigde zijn medeleven en vroeg of Joke begraven was dan wel gecremeerd. ‘Begraven’, zei ik.
Toen ik afrekende en het plantje nam dat ik voor mijn broer kocht, overhandigde Tom, de bediende, mij een mooi boeket zachtroze rozen: ‘Alstublieft’, zei hij ‘leg deze bloemen op haar graf’.
BM
***
Die te goed is verliest een beetje
***
OAD-REIZEN
Na overleg met de oncoloog Dr. Voets die haar zo goed heeft begeleid planden wij nog een uitstap naar Lissabon eind november. De aanbieding van OAD-reizen vonden wij, was gunstig en wij keken er naar uit. Joke werd echter opgenomen in het ziekenhuis op 14/10 en op 15/10 vroeg ik dr Voets: ‘Wat moeten wij met die geplande trip doen? Betalen of afzeggen?’ Wacht tot maandag’, reageerde die. Op 18/10 zelfde vraag. ‘Wacht tot einde van de week’, zegt de dokter. Op 19/10 om 7u45 sliep Joke in. Ik verwittigde OAD-reizen dat Joke overleden was.
Zij sturen een annulatierekening van 610 euro. De reis was nog niet betaald. Service of aftroggelarij?
BM
***

inslaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *