978 Bril – 't Scheldt

978 Bril

Volgens Amerikaanse wetenschappers zal het in de toekomst mogelijk worden om dromen op te nemen. Met een ‘dream-recorder’ zou men de hersenactiviteit kunnen meten en de opgenomen gegevens zouden kunnen worden vertaald op een manier dat men zou kunnen ‘zien’ wat de persoon in kwestie heeft gedroomd.

Men beseft dat dit een grote ontdekking voor psychiaters kan zijn. Het ongeremd dromen van een patiënt zou een grote schat van informatie kunnen worden om een diagnose te perfectioneren. Bij het proces Storme waren er acht psychiaters met elk een eigen oordeel. Je wordt voor minder wantrouwig. Met die dreamrecorder kan men eventueel ook via dromen problemen oplossen. Een moordenaar die niet wil bekennen kan men dan ontmaskeren via zijn dromen.
Toeval of niet maar nu juist loopt er een nieuwe film in de zalen met Leonardo Di Caprio in de hoofdrol. ‘Inceptionis de titel ervan. Het onderwerp gaat over het binnendringen van buitenstaanders in privédromen en op die manier geheimen en ideeën te stelen uit de geesten van slapende personen. Als ik dit allemaal las dan kreeg ik zin om me ook zulk een toestel aan te schaffen. Niet om binnen te dringen in de dromen van mijn lieve Mitje. Ik weet toch al waarover zij vooral droomt. Haar idool houdt het midden tussen Georges Clooney en Brad Pitt, waarmee ik goed besef dat ik volledig buiten elke categorie bij haar val. Ik zou het vooral willen kopen omdat mijn nieuwe haan, Hannibal genaamd, zo raar doet. Hij loopt meer te dromen tussen al zijn ‘kiekens’ in plaats van zijn ‘werk’ te doen. Als ik nu wist waarover Hannibal echt droomt dan kon ik misschien ingrijpen en zijn probleem oplossen met het aankopen van zijn ‘droom-kieken’, misschien een soort Lady Gaga…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *