977 Even – 't Scheldt

977 Even

MIRAKEL

Het rapport van Bart de Wever heeft onmiddellijk voor een verrassend mirakel gezorgd. Ik hoorde voor het eerst Happart Nederlands spreken op de RTBf:
Hij zei: ‘Et je dis à De Wever: Salut en de kost’.
Heerlijk hoe twee verschillende volkeren naar elkaar kunnen toegroeien.
Jacob Corneel
***
Broeders gekijf komt om ziel en lijf
***
MGR LEONARD
Natuurlijk heeft aartsbisschop Léonard ongelijk wat betreft zijn geschriften over aids enz. Hij had het nog veel scherper moeten stellen.
Als je ziet wie er zoal luidkeels begon te roepen kan je niet anders dan de kardinaal gelijk geven.
***
Goed gekauwd is half verteerd
***
LUC VAN DER KELEN
Wij zijn het meestal eens met de politieke analyses van Luc Van der Kelen, hoofdredacteur politiek van Het Laatste Nieuws. Van der Kelen verwondert zich dat de paus in Rome, tegen het advies van Godfried Danneels Mgr. Leonard heeft benoemd tot kardinaal.

Nogal logisch die benoeming en die had zelfs veel vroeger kunnen gebeuren. Danneels is verantwoordelijk voor de achteruitgang van ‘de kerk‘ in Vlaanderen. Voor zover wij weten is de paus een katholiek en Leonard ook.
Danneels is toch de man die niet is opgetreden tegen de seksschandalen in de kerk?
***
Schuim is geen bier
***
LINKS KOOR
In het koor van de luide roepers mengde zich ook de renegaat uit Gent, Etienne Vermeersch. Deze ex-jezuiet wordt tegen beter weten in nog altijd opgevoerd als een ‘ethicus’. Hij is ook steeds bereid om alles wat hijzelf tientallen jaren aanbeden heeft aan de schandpaal te nagelen.
Voor de VRT en andere media is deze paljas uiteraard het geschikte sujet om de kerk aan te vallen.
***
Ons Heer is de beste boer
***
VRAAG
Lezer Ph. De Deken uit Knokke stelt ons volgende vraag: ‘Sinds wanneer is homofilie normaal? Kan er mij iemand dat vertellen aub? En zoja, waarom kunnen twee mannen of twee vrouwen dan geen kinderen krijgen? Of heb ik iets niet begrepen dat de ‘links progressieven’ wel verstaan?’
***
Zulke bruiloften, zulke pasteien
***
NIEUWE WIND
Met het aantreden van architect Karl van Camp als de nieuwe hoofdredacteur van ‘t Pallieterke waait er een nieuwe, vooral commerciële wind door dat blad. Waar vroeger angstvallig elke commercie werd vermeden zijn nu alle hens aan dek geroepen om van elke ‘Vlaamsgezinde’ firma reclamesteun te krijgen. Van Camp heeft daarmee het blad wakker geschud uit de diepe slaap waarin het verzeild was.
***
Klein schip, klein zeil
***
DE DRUIVELAAR
De nieuwe Druivelaar heeft een grondige opsmukbeurt ondergaan. Elke bladzijde oogt veel frisser, ontspannender. Vlot om lezen.
Het is de ideale muurkalender, onmisbaar in elk Vlaams huisgezin. U vindt deze dagklappende scheuralmanak in elke krantenwinkel.
Onze dagklapper put – met toelating – veel gegevens uit de Druivelaar:
Bert Murrath
***
Zo de man is, zo zijn de woorden
***
WOORD VAN EEN COLLEGA
Diep ontroerd door de ‘afscheidswoorden’ van Joke aan jou en aan haar familie en ex-collega’s. Zij was ook altijd een echt goede collega, een tof mens die het goed meende met haar leeropdracht en waar je altijd kon op rekenen om eens een toevallige wissel of uurregeling af te spreken… Zij kon stil in een hoekje van de leraarskamer zitten, maar dan plots zo gevat uit de hoek komen, dat iedereen plat lag. Ze was ook een milde vrouw, maar dat hoef ik jou niet te vertellen… Hoewel we mekaar nog maar occasioneel zagen, was het wederzijds respect hoog. Wie zou dat niet bij zo’n toffe madam…
Marcel Coppens
***

huilen salaris

*

haarcomplex

Wij ontvingen dit schrijven van cartoonist Hansha:

Beste Bert,
Namens mijn vrouw Marianne en mij, wil ik U laten weten dat we heel erg meeleven met U. Sinds een jaar of zes (2004 Marc Dutroux) ken ik u beiden. Niet dat we zo close waren maar op de een of andere manier waren we toch verbonden middels ‘t Scheldt en in het begin zeker met de gezamenlijke maaltijden bij restaurant Ami.
Heel triest was het om te horen dat Joke ziek werd en de kans om te herstellen steeds kleiner werd. Ik ben blij dat ik jullie net na de vakantie nog heb opgezocht en we nog een gezellige dag met z’n drieën hadden, die dag staat in mijn geheugen gegrift.
Onze oprechte deelneming en heel veel sterkte in de zware tijd die komen gaat. met vriendelijke groet,
Hans Harleman en Marianne Boeijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *