977 Bril – 't Scheldt

977 Bril

We lazen elke keer onze stukjes en complimenteerden of bekritiseerden elkaar naargelang de inhoud. Joke las mijn artikel altijd grondiger omdat zij, als ‘corrector’ geen enkele taalfout over het hoofd zag en onmiddellijk verbeterde. Op die manier was ik zeker dat mijn bijdrage taalzuiver was. Dat was uiteraard een geweldige geruststelling.

Toevallig hadden we ook beiden hetzelfde gebrek. We waren nooit, of bijna nooit, op tijd klaar met onze bijdrages wat verklaart waarom onze hoofdredacteur grijs haar heeft.
Het is ook niet altijd even makkelijk om elke week een bijdrage af te leveren maar Joke wist altijd toch iets uit haar mouw te ‘Carmiggelen, misschien niet met dezelfde kwaliteit maar toch altijd talentrijk vanuit haar hart geschreven.
Haar vrouwelijke bijdrage gaf elke week een verzachtend tintje aan de soms bijtende satire die in dit blad de hoofdtoon voert.
Joke is niet meer.
Zachtjes is zij in haar slaap overleden na een moeilijk jaar vol medicatie en therapie.
En ik blijf hier achter op een bladzijde die nooit meer zal zijn zoals ik dat gewoon was. Het winteruur is voor mij een paar weken vroeger begonnen.
Alles voelt veel duisterder aan… en toch tikt de klok gewoon door.Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *