976 Even – 't Scheldt

976 Even

WHAT’S IN A NAME?

Eén van de advocaat-aanklagers in het politiek proces tegen Geert Wilders en de vrije meningsuiting draagt de naam Michiel Pestman.
Die heeft zijn naam niet gestolen…
***
Met een pond verdriet kunt ge geen ons schuld betalen
***
NOORD BELGIË / KOREA
Wouter van Besien werd herverkozen tot voorzitter van het partijtje Groen!, met 94 % van de stemmen. Hij was de enige kandidaat.
In zijn dankwoord maakt hij een treffende vergelijking: Kim Jong-il uit Noord-Korea werd verkozen met een even groot percentage en als je onlangs diens legerparade op TV zag dan besef je hoe belangrijk zulk een hoog percentage kan zijn.
Jacob Corneel
***
Een vink vliegt zelden alleen
***
LEVE SCHOUPPE!
Leve onze minister van Verkeer. We hebben nu wel een nummerplaat met Belgische kleuren, maar …. we hebben nu geen auto meer!
Marc L.
***
Hoe groter staat, hoe groter haat
***
DAVE SINARDET
Hij noemt zich professor en is het heel waarschijnlijk ook: Dave Sinardet. Hij is alomtegenwoordig in elk politiek televisieprogramma. Ook op de Franstalige zender laat men deze halfstotterende puber aan het woord. Onzinnigheid troef.
Op de Franstalige zender had men pampers voor hem klaargelegd. Zij wisten niet dat hij afgestudeerd was. Toegegeven: wie snapt dat wel?
***
Die slapen onder hetzelfde deken krijgen dezelfde streken
***
UN DEGOUT DE GOEDELE
Een fameus verlies voor het blad Goedele: dit gedrukt papier van, over en voor Le dégôut de Liekens zakte in verkoop van met niet minder dan een kwart: van 56 000 ex naar 42 000.
Niemand die zich verwondert over deze teruggang.
Een goede raad: als ze nu eens een wat frisser, jeugdiger en vooral eleganter vrouwspersoon op de frontpagina van het blad zouden plaatsen?
***
Die een padde het hoofd afbijt, die trooste zich het venijn
***
NIEUWSARCHIEF
Het ‘Electronisch Nieuwsarchief, wat dat ook mag zijn, heeft onderzocht en bevonden dat het VRT-Journaal niet linkser is dan het VTM-nieuws.
Alsof dat wat uitmaakt.
Iedereen die een beetje op de hoogte wil blijven van wat er reilt en zeilt in deze wereld kijkt al lang naar buitenlandse zenders.
Daar heeft men veel meer kans op uitgebreid neutraal nieuws.
Jacob Corneel
***
Beter een halve dooier dan een hele schaal
***
WAALSE LIJKEN GEVRAAGD
Terwijl het aantal studenten in de Waalse geneeskundefaculteiten stijgt, daalt het aantal van mensen die hun lichaam aan Waalse universiteiten schenkt (na hun dood uiteraard).
In Vlaanderen is er op dat vlak geen probleem. Elke persoon kiest voor zijn dood de bestemmingsuniversiteit en die wens wordt altijd gerespecteerd. Dus… hier zijn geen ‘transfers’ mogelijk.
Jacob Corneel
***
Die de honig wil uithalen moet het steken der bijen verdragen
***
BELASTINGEN
Wees er op tijd bij is een raad van de Belastingdienst. Een vent loopt het belasting-kantoor binnen en 5 minuten later komt hij spiernaakt naar buiten. Zijn maat ziet dat toevallig en vraagt wat er is gebeurd.
Kut-belastingdienst’, zegt hij. ‘Ze hebben mij letterlijk en figuurlijk helemaal uitgekleed’. ‘Verdomme’, zegt zijn maat, ‘ik moet er nu ook naar toe. Maar ik zal ze wel hebben, ik kleed me nu al uit’.’
Afijn, hij loopt spiernaakt het belastingkantoor binnen en 5 minuutjes later komt hij weer naar buiten. Hij heeft een blinddoek om, een platgenepen WC-papierrolletje in zijn kont en een touwtje om zijn leuter.
Wat hebben ze toch met jou gedaan?’, vraagt zijn maat.
Nondeju’, zegt hij, ‘bij mij hebben ze ook nog het gas, water en licht afgesloten’.
***
Arme lieden koken dunne brij
***
LE MAL AIME
Wie dacht dat Aimé Anthuenis na zijn ontslag als trainer van Lierse het televisiescherm niet meer onveilig zou maken was iets te voorbarig.
VRT‘s sportkanaal Sporza voerde le mal Aimé al tweemaal op als analist van de wedstrijden van de Rode Duivels.
Wie de betweterige Anthuenis niet wil horen heeft twee keuzes: tijdens de rust klank afzetten of overschakelen naar RTBf.
Jef Penalty
***
Heden is een ei beter dan morgen een hen
***

 

SPOTPRENT HANSHA

*

WACHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *