975 Even – 't Scheldt

975 Even

RUBENSHOF

Het bekende Vlaamse ‘elitecafe’ Rubenshof op de Antwerpse Groenplaats is niet meer in Vlaamse handen. Het was de stamkroeg van o.a. Willem Elsschot.
De na de oorlog geschorste advocaat Paul Usé zwaaide er jarenlang met zijn broer Marcel de scepter. Hij introduceerde in dat lokaal het oudste bier ter wereld de Weihenstephan en ook de ‘fondue Bourguignonne‘.
Het lokaal met zijn beroemde ‘Stammtisch’ was de verzamelplaats voor elke Vlaamsgezinde.
Na de ‘Usé‘s’ werd het lokaal verscheidene malen overgenomen en nu is het in handen van een allochtoon, een Tunesier.
Die heeft de ‘menukaart’ uitgebreid met o.a. couscous. Er is geen gevaar dat dit gerecht klaargemaakt zal worden met varkensvlees, zoals een restaurant in Blankenberge jarenlang serveerde.
Maar de klanten van vroeger, voor zover die er nog zouden komen, zullen eerder een fondue bourguignonne verkiezen boven een couscous.
***
Die voor hond komt moet benen kluiven
***
KOPPELAAR
Paul Usé was een Limburger. Wat weinigen weten: hij was de man die Karel Dillen in contact bracht met een zekere Madeleine Koninck, totaal onbekend bij de vriendenkring van Karel.
***
De kous moet naar het been wezen
***
GEEN JAARVERSLAG
Op 17 september 2008 kondigden Luc Luwel, de gruwel van de Kamer van Stroophandel, en SP.a-schepen Robert Doordrammer met opgeblazen trots aan dat ‘Antwerp Headquarters van start ging. Een project, betaald door 23 naïeve bedrijven (die er elk hun profijtje hoopten uit te halen) en de nog naïevere Stad Antwerpen (Dirk Diels). Twee jaar geleden dus.
Van de bombarie van toen is niet veel meer te merken. Merkwaardig is dit niet; er zijn immers geen resultaten. Vraag: zijn er lezers die iets weten van een jaarverslag? En kan iemand ons vertellen waar het beschikbare budget aan besteed werd: € 600 000 per jaar! Waarvan de helft van het goedzakkige schepencollege. Van u en van mij dus.
Mogen wij niet weten wat er met ons geld gebeurt, mijnheer de burge-meester? Welke weddes werden aan welke vriendjes uitbetaald? Welke etentjes in welke restaurants werden er gehouden? Wie mocht naar waar reizen?
Twee jaar zonder resultaten, mijnheer de burgemeester. U, grote marketingkrak, wat vindt u hiervan?
Wat vindt Urbain Vandeurzen over de escapades van Luwel?
***
Men kan zich aan geen vuile paal schoon wrijven
***
BRAVO BART DE WEVER
‘Hou het been stijf en laat niet met uw voeten spelen. Begin met te bepalen of er nog wat is dat we samen willen doen. Speel ook met het argument dat in Vlaanderen veel meer kiezers nodig zijn voor het behalen van elke zetel. U behartigt de belangen van de grote meerderheid van kiezers die uiteraard Nederlandstalig zijn. Stel bij het begin van nieuwe onderhandelingen dat deze in het Nederlands moeten gevoerd worden. Wij Vlamingen eisen ook respect. Als de Franstaligen dat weigeren, moet Leterme in ere hersteld worden’.
Paul Dieltiens.
***
Hoe meer vijand hoe groter zegepraal

***
RECTOR BROEKSCHIJTER
Dat de rector van de UAUniversiteit Antwerpen –  een waardeloos, inhoudsloos en meer dan zielig sujet is, zelfs een fröbelschool onwaardig, wisten onze lezers al.
Hij zwichtte voor bedreigingen en daarom weigerde paljas Alain Verschoren een zaal van de UA ter beschikking te stellen voor een debat tussen Filip Dewinter en Imran, een fundamentalistische moslim.
***
Geen wijn zonder droesem

***
ON NE DEMANDE RIEN
Oewij vragen nikske’, zeggen de Waalse broeders. Natuurlijk vragen ze niets. De Waalse begroting dit jaar sluit met een tekort van € 900 miljoen. Geld dat zij niet moeten vragen. Neen dat pakken ze elk jaar gewoon van de Vlamingen die wél een sluitende begroting hebben.
Jacob Corneel
***SLECHTE BEURT
Open VLD-schepen Luc Bungeneers was het eens met onze opmerking ‘dat de politiek een slechte beurt maakte naar aanleiding van het debat in de Antwerpse gemeenteraad over de kwestie brug/tunnel’.
De snedige commentaar van Sylvain Ephimenco (26/6) in zijn column in Trouw is ook hier van toepassing: ‘En hoe desastreus voor de politiek zijn de leugens van Annemarie Jorritsma? De vrouw die glashard loog dat ze niet voor Amsterdam had gesolliciteerd. Democratie is zeker niet voor leugenaars en bange mensen’.

huilen salaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *