974 Bril – 't Scheldt

974 Bril

Ik heb het over de Bijbel. Veel christenen zien de bijbel als hun Reader’s Digest, zij vinden er antwoorden op alle vragen. Een heilig boek, noemen zij het. Het probleem is dat er meer van die heilige boeken bestaan. Islamieten hebben hun koran. Daarover ga ik niet verder uitweiden want als je ziet hoe de wijsheid en intelligentie van de islamieten al honderden jaren is blijven stilstaan en nog achteruitgaat heb je geen verdere uitleg nodig.

De joden hebben hun tenach. Die tenach is datgene wat de christenen beschouwen als het Oude Testament. Christenen beweren nu dat Jezus dat Oude Testament heeft afgeschaft en vervangen door het Nieuwe Testament, het deel dat liefde als een evangelie bevat. Dit zijn allemaal oude en meer dan vergane opvattingen want de moderne jeugd vindt dat hun bijbel op internet staat met de naam Wikipedia. Daar vind je ook een antwoord op alle vragen. Uiteraard staat het iedereen vrij om als zijn/haar bijbel te beschouwen waarin zij of hij de meeste antwoorden blijken te vinden.
Ik voel me als een volgeling van Boeddha. De enige godsdienst die in zijn lange bestaanshistorie nooit de oorzaak van een oorlog is geweest. Dat is een reden om een fervent aanhanger te worden en ook de sterke verbondenheid met de natuur die alles respekteert wat leeft op deze aardkloot. Daarom zie ik me zelf meer als een boeddhist met slechts één échte bijbel.

Die bijbel voor mij is het gesproken woord van mijn Mitje, mijn liefde en toeverlaat, al vind ik soms dat ze soms wel bijbels lang kan zagen… maar dat zal waarschijnlijk een erfenis zijn van haar vorig leven… toen ze nog lid was van de CVP.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *