973 Even – 't Scheldt

973 Even

DANKWOORD

Geachte heer Murrath. Dank voor uw aandacht! En dank voor uw steun! Ondergetekende beschouwt het onvoorwaardelijk sepot als een grote overwinning. Vijf jaar peperduur onderzoek, een arrestatie, juridische verwik-kelingen en overleg tot op het allerhoogste niveau heeft Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) helemaal niets opgeleverd.
Driewerf Hoera voor de Gulle Lach! Lang Leve Vrijheid en Democratie!
Zeer vriendelijke groet,
Gregorius

***
Nood zoekt list
***
PLOERTENSTREEK
Daar moet ge socialist voor zijn.
Of reclameman. Erger als beide diablo pat tunnelvisiehoedanigheden in één persoon verenigd zijn.
De méérkost van de tunnelverbinding in Antwerpen bedraagt (nu, vandaag berekend) 352 miljoen. Euro’s. Dat wil zeggen 14 miljard in oude Belgische franken.
En wie moet dat betalen?
De Antwerpenaar.
Zo lost de burgemeester, slaafs gevolgd door zijn partijgenoten en VLD-schepen Ludo van Campenhout, dat op.
Een ploertenstreek van buitengewone omvang.
Maar het ergste is dat het helemaal niets zal helpen aan de dagelijkse filevorming in en rond Antwerpen.
De zatte (of een keer nuchtere?) Van Campenhout was zelfs niet aanwezig bij de stemming.
***
Die met een bedelaar vecht, wint niets dan luizen
***
TUNNELNAAM
De nieuwe tunnel moet een naam hebben. Waarom niet Ludo van Campenhout-tunnel, dan houdt de arme man er na zijn exit bij Open VLD ook nog iets aan over.
Jan
***
De bedelzak heeft geen bodem
***
VOORBIJE LIEFDE
De liefde tussen Ludo van Campenhout en partijgenote Annick de Ridder is helemaal over. Verbeten ging Annick te keer tegen het aanblijven van de blauwe beroepsprofiteur-zonder-inhoud. Iedereen herinnert zich hoe zij samen met Van Campenhout gingen tralalieren op het fameuze Witte Bal in annickOostende.
Zoals onze lezers reeds weten verkondigde Ludo van Campenhout, zeer luid en zeer dronken op de avond van de verkiezingen aan dat hij zijn overstap zou maken naar de N-VA. Maar daar schijnt men niet happig te zijn om dit af en toe nuchter gemeenteraadslid op te nemen. Begrijpelijk dat deze man zonder politieke toekomst zich hardnekkig vastklampt aan zijn jobke als schoothondje van de ploert, Patrick Janssens.
Misschien dat Ludo met zijn boezemvriend Loek van der Poel een partij kan oprichten als die eerlang uit het hotel met de houten lepels vrij komt?
***
Die al te ver wil springen ploft midden in de gracht
***
SOLIDAIR
De voorzitter van de Antwerpse Open VLD is Marco Laenens. De heer Laenens is een trouwe supporter van Ludo van Campenhout. Toen een tijd geleden Van Campenhoutheimatlos’ was kreeg hij bij Marco Laenens onderdak. Dat Laenens Van Campenhout blijft steunen getuigt van ‘trouw‘. Een begrip dat voor Van Campenhout niet dezelfde betekenis heeft.
***
Het is de ene hond leed dat de andere in de keuken loopt
***
GOED GEHUISVEST

Lernout en Hauspie zijn nu veroordeeld. Wetend dat België zijn criminelen zoveel beter behandelt dan zijn zelf-standigen, moeten zij zich geen problemen maken…
Marc
***
Dode honden bijten niet
***
VERZOENING
Sommige joden schijnen in Antwerpen de betekenis van Jom Kippoer ofte Verzoening niet te kennen.
Prof. dr. Henri Rosenberg tekende scherp protest aan tegen de beslissing van enkele ‘onbeduidende-amper-een-paar-leden-tellende‘ joodse verenigingen die niet akkoord zouden zijn met de oproep tot amnestie die barones Hilde Kieboom deed. Voldoende reden voor die extreem linkse niet zo kosjere individuen om dit jaar niet deel te nemen aan de jaarlijk-se fakkeltocht ter herinnering aan Antwerpse joodse gedeporteerden.
Is haat blijven zaaien verenigbaar met ‘Verzoening‘?

SPOTPRENT HANSHA

*

HANSHA TV KIJKEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *