972 Bril – 't Scheldt

972 Bril

Sarrazin is een gewezen Duitse SDP-senator die deel uitmaakte van het zeskoppige bestuur van de Deutsche Bank. Hij schreef onlangs een boek waarin hij o.a. beweerde dat het Duits genetisch materiaal degenereert door het incestueuze gedrag van de moslims en de daaruit voortvloeiende ziekten. U kan zich inbeelden welke storm hij hiermede ontketende. Uiteindelijk werd hij tot ontslag gedwongen. En toch… Iedereen die met dieren werkt weet dat genetische invloed een kudde enorm kan beïnvloeden.

Ik heb altijd met grote zorg al mijn dekstieren uitgezocht, hun genetische stamboom uitgepluisd en laten checken door mijn veearts om zeker te zijn dat mijn kudde de beste zorgen kregen. En met succes. Zij blaken van gezondheid en je ziet onmiddellijk dat ze een prima afkomst hebben. Waarmee ik enkel wil zeggen dat je voorzichtig moet zijn als je een kudde wilt opbouwen.
Ooit had ik een kleine kudde schapen die ik verder wilde uitbouwen. Ik kocht een prachtig gebouwde ram die al mijn schaapjes ging bevaderen. Mijn keuze was echter beperkt gebleven tot de oppervlakkige kenmerken. Die waren volgens mij prima. Na een tijd zag ik hoe mijn kudde elk jaar achteruit ging en dat al mijn schaapjes er vaal en bleek uit zagen. Ik heb de ganse kudde aan een spotprijs verkocht en ben volledig opnieuw begonnen. Nu echter koos ik een ram met een stamboom die van hier tot in de hemel reikte. En inderdaad nu beschik ik over een prachtige kudde volbloeiende schapen met een fiere ram die trots zijn genen doorgaf, keer op keer. Een heerlijkheid om naar te kijken. Ik heb er zoveel dat ik ze bijna niet geteld krijg… Maar de uitstekende staat van mijn kudde schapen is overduidelijk.
Zou Sarrazin dan toch gelijk hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *