ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 972 Berch – 't Scheldt

972 Berch

11 September 2010. De officiële opening, zo deelde de grijsbaardige Hollander van Harry’s Boekenbak, de peperdure oudeboekenverkoopwinkel, mee is om 12 uur op de Groene Oase, Statiestraat Berchem. Groene Oase is ook de naam van het provinciale huis van Groen! waarvan de deur echter op dat uur potdicht bleef.

Enkele meter verder lag een groen tapijt op straat waarop enkele tafels en stoelen. Ook daar geen beweging ondanks de aangekondigde ‘openingsreceptie’. Dan maar gewandeld in de onafgewerkte, deels heraangelegde Statiestraat richting Driekoningenstraat.

Wat een idee om zoiets in te richten als de straat niet heraangelegd is. Een twintigtal ‘stalletjes’ bieden een triestige aanblik want, op uitzondering van één scout, niet bezet. Wij herinneren ons de suksesvolle braderij van Statiestraat/Driekoningenstraat jaren terug. Toen kon men op de koppen lopen. Samen met de Abdijstraat had de braderij in de Statiestraat/Driekoningenstraat een aantrekkingskracht over gans Antwerpen. Nu, op een zonnige zaterdagmiddag kon men in de straat meer dan honderd meter ver kijken zonder iemand te zien.

Alle grote zaken die hier gevestigd waren hebben hun deuren gesloten. Het stadsbeleid en sinds enkele jaren het districtsbestuur heeft een nefaste invloed. De ene winkel na de andere geeft het op, meestal na enkele al dan niet gewapende overvallen. Bijna elke kwalitietszaak is verdwenen.
De heraanleg van deze twee ooit zo aantrekkelijke en levendige winkelstraten komt jaren te laat.

Peter Raats, SP.a-verantwoordelijke voor het district, mag de verloedering op zijn naam schrijven.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *