971 Even – 't Scheldt

971 Even

GEEN 100 000 MEER

De treurige achteruitgang van Gazet van Antwerpen zet zich verder. Het heeft lang (te lang) geduurd alvorens ook VDP-JFB de cijfers ‘minder dan
100 000 ex.’
hebben aangeduid.
Het eerste kwartaal 2010 was het verkoopcijfer 100 947, voor het tweede kwartaal zakte het tot 98 684.
Het voortdurend ophemelen van de ploert Patrick Janssens (Knack) bewijst dat de Antwerpenaar dit propagandablad niet meer lust. Maar dat is nog niet doorgedrongen tot de verlichte geesten van Concentra in Hasselt.
***
Die ezel geboren is, moet ezel sterven
***
CIJFERVERVALSING
Hoe men oplagecijfers kan ‘vervalsen’ schrijft Luc van Balberghe in Achter het Nieuws, het mediamaandblad waar hij vroeger hoofdredacteur van was. Over De Standaard:
‘Het succes van De Standaard moet echter gerelativeerd worden. Volgens het persbericht zou dankzij Vandermeersch de oplage op tien jaar tijd gestegen zijn van 75 000 naar 93 000 verkochte exemplaren per dag. Die 93 000 slaat alleen op het eerste kwartaal van dit jaar. Over heel 2009 bedraagt het jaargemiddelde slechts 88 677 tegenover 78 596 in 1999. Dat is op 10 jaar tijd een stijging van ongeveer 10 000 exemplaren. De venale waarde van 10 000 krantenexemplaren komt ongeveer overeen met de waarde van bijna een halve advertentiepagina. Indien dus 3 keer per week 1 pagina ruiladvertentie ingeboekt wordt als ‘verkoop losse exemplaren’, veranderen de CIM-cijfers moeiteloos en oncontroleerbaar. Een beetje hokuspokus, dat wel vaker wordt toegepast’.

***
Naardat men de akker bouwt, draagt hij vrucht
***
BEZUINIGEN
RyanAir, de Ierse goedkope luchtvaartmaatschappij, wil bezuinigen. Nadat RyanAir vroeger het afschaffen van zitplaatsen in het vliegtuig propageerde, komen ze nu met een nieuw voorstel: het afschaffen van de tweede piloot. In plaats van de tweede piloot zal een airhostess meevliegen. Die heeft 3 weken geoefend met de vliegsimulator van Microsoft op haar computer.
Wij kunnen u de volgende stap al verklappen: vliegtuigen die linksdraaiend landen zullen voortaan opstijgen zonder rechtervleugel en andersom vliegtuigen rechtsdraaiend landen vertrekken zonder linkervleugel.
Vliegtuigen die niet landen… vertrekken zonder vleugels.
Jacob Corneel
***
Beter arm te land dan rijk op zee
***
OBAMA
Een verrassende gelijkenis? De VSA heeft te véél werklozen en een enorm begrotingstekort. Daarom gaat president Obama investeren in openbare werken om de werkloosheid te verminderen. Hij gaat duizenden kilometers snelwegen aanleggen en herstellen, spoorwegen herstellen en aanleggen, vliegvelden enz… Allemaal om de werklozen aan een job te helpen. Dat doet mij denken aan een vroegere kanselier die op dezelfde wijze groot werd tot hij later zot werd en doorflipte.
Hitler trok Duitsland uit een economisch dal en stuwde het zo hoog dat de val nadien eens zo hard aankwam.
Jacob Corneel
***
Die zich uit de rook houdt zal zich niet branden
***
LUWEL UND KEIN ENDE…
Ondernemers heet de maandelijkse uitgave van de Antwerpse Kamer van Krothandel. Mooi, duur boekje op glanzend papier dat bezorgd wordt aan elk lid. Je kan erin adverteren, uiteraard. Dit kost geld, uiteraard. Maar als je goed staat bij de Kamer (lees: bij de bazen van de Kamer), dan kan je gratis publiciteit halen. Zo wordt er in het septembernummer zes (!) bladzijden + de kaft besteed aan BCD Travel. Een reisbureau voor zakenlui. En gratis snoepreisjes? Zo ja, voor wie?
Achtergrond voor deze démarche: BCD Travel heeft zich onlangs gevestigd via makelaarsbureau Colliers-EPMC in de Franklinbuilding, Posthoflei te Berchem. Baas van deze luxetent is André Schlömer. Die is lid van de Raad van Bestuur van Voka.
Heeft die een belofte gedaan aan BCD Travel in de zin ‘huur via mij en jullie krijgen 6 bladzijden gratis publiciteit’?
***
Die ongenood komt, moet onbedankt weggaan
***
HANS SMOLDERS
In Nederland is het proces begonnen over de grootste corruptiezaak ooit. Een smeergeldaffaire tegen ex-havendirecteur Willem Scholten. Het was Pim Fortuyn die indertijd publiekelijk waarschuwde: ‘Deze man deugt niet en moet daarom weg’. Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, kloeg met zijn Tilburgse partij LST ook het schandaal aan.
***
Wat vandaag onrecht is, is morgen geen recht
***
NIEUWE HOOFDREDACTEUR

Verrassend: de nieuwe hoofdredacteur voor ‘t Pallieterke wordt architect Kar(e)l van Camp. Architekt Van Camp heeft geen journalistieke wortels. Hij volgt Leo Custers op. Kar(e)l van Camp heeft een heel warm hart voor Zuid-Afrika.
Wij wensen hem veel succes toe.
***
Nood breekt wet
***

hansha telefoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *