970 Even – 't Scheldt

970 Even

SANCTUS

Eindelijk heeft Godfried Danneels datgene bereikt wat hij wilde: zijn ‘heiligverklaring’. Spijtig voor hem bewijzen de bandopnames van het ‘verzoenend’ gesprek dat hij slechts ‘schijnheilig’ is…
Jacob Corneel
***
Men ziet geen kraaien met ooievaars vliegen
***
WEL HEILIGEN?
Een tentoonstelling wordt aangekondigd in Antwerpen: ‘Ces petits vicaires…’ Deze expo opent op zaterdag 25/9 in de Volkstraat 30 en handelt over door de kerkelijke overheid ‘gepeste’ onderpastoors. De tentoonstelling zal geopend worden door Edwin Truyens, voorzitter van het Vormingsinstituut Wies Moens. De belangrijkste namen Guido Gezelle, Hugo Verriest, Adolf Daens, Jean-Marie Gantois, Anton van Wilderode, Hendrik Veltmans, Frans Drijvers, Odiel Spruytte, Desiderius Stracke enz.
***
Aan het vee kent men de man

***
SP.a en GROEN!
Kiessucces is verzekerd voor andere partijen bij de volgende verkiezing. SP.aGroen! en aanvaarden het anti-Vlaams voorstel van di Rupo.
***
De ene ezel vrijt de andere
***
ANTWERPSE GOD
God woont in Antwerpen, of wat dacht je? Wij kennen zelfs zijn (schuil)naam! Zopas kregen alle sociale huurders in Antwerpen een rondschrijven van de eengemaakte maatschappij Woonhaven Antwerpen. Een uittreksel bewijst dat we niet verder moeten zoeken om allah, god of jahweh te ontdekken. Het gaat over de periode waarop het verbruik van gas (de gemeenschappelijke verwarming) wordt berekend.
Lees mee:
‘De huidige periode voor de berekening van uw gasverbruik loopt van 1 januari tot 31 december. Vanaf 2010 kening lopen van 1 juli tot 30 juni van het volgende jaar. Deze wijziging heeft als voordeel dat het gasverbruik zowel de zomer- als wintermaanden wordt gerekend en de gemiddelde kost van alle seizoenen wordt genomen’.

De ondertekenaar beweert dus dat als je het jaar laat beginnen op 1 juli en eindigen op 30 juni, je andere seizoenen hebt dan als het op 1 januari begint.
Deze man grijpt dus in, in de gang van de jaargetijden. Dat moet wel god zijn. Zijn naam: Benny Forier, algemeen directeur van Woonhaven Antwerpen.
Aangezien de seizoenen stof zijn voor het 3de leerjaar van de lagere school, vermoed ik dat ze de lat bij de selectie van directeuren wel erg laag hebben gelegd. Wedden dat die god ook nog eens rood is?
J VB
***
Hoe meerder vijand, hoe groter zegepraal
***
TOEKOMSTMUZIEK?

flanders

***
FONDS PASCAL DECROOS
Wie een berichtje stuurt naar het door (teveel) subsidies in leven gehouden Fonds Pascal Decroos krijgt een ééntalig Engels antwoord. Niet alleen verspreidt dit Fonds een extreem linkse geur maar bovendien zijn die nog onbeschoft ook.
Wanneer worden die subsidies afgeschaft?
‘Thank you for your email. I am on leave until Friday September 10. I will respond to you upon my return. For urgent matters, please contact Ides Debruyne’.
***
GEWAPEND
De kranten meldden dat de chauffeur van PS burgemeester Philippe Moureaux (71) van Sint Jans Molenbeek steeds een revolver op zak heeft.
Moureaux huwde onlangs de 35-jarige Marokkaanse Latifa Benaïcha.
Begrijpelijk dat de chauffeur jaloerse Achmeds en Mohameds op afstand moet kunnen houden. Zeker in een stadswijk van Marrakech.
***
Het is kwaad, de ezel ter bruiloft te noden, als hij hout of water moet dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *