969 Koko – 't Scheldt

969 Koko

Je moet er maar opkomen.

Wat kunnen we doen om die kutchristenen nog verder te vernederen? Weet je wat? We gaan gewoon een moskee bouwen op Ground Zero. Het maakte over de hele wereld de tongen weer los, ook al omdat sommige mensen nog begrijpen dat het niet gaat om het bouwen van een moskee, maar om een poging om het Westen te vernederen.
De slimste metafoor kwam van een Nederlandse columnist die trouwens eigenlijk een Iraniër is en vrij rechts bovendien: wat als de Jappen in de 50-er jaren een shintotempel naast Pearl Harbor zouden bouwen? Geen Amerikaan zou dat accepteren. Behalve Barack Obama dan. Het meest creatieve antwoord op deze islamitische PR-stunt kwam overigens van een Amerikaan, die het voornemen uitte om naast de moskee een homobar te openen.
Ach, die arme heer Obama. Deze Job Cohen van Amerika zei tijdens een diner met moslims dat die moskee er wat hem betreft mocht komen. Dat was blijkbaar voordat de heer Obama – voorheen de kampioen van de Nederlandse socialisten, tot ze begrepen dat ook hij clandestiene oorlogen voert in bekende democratische bolwerken als Pakistan en de Soedan, dus we horen ze nooit meer over deze-geweldige-neger-die-de-wereld-tot-een-beter-oord-zal-maken – de cijfers had gezien.
Conservatief geschat is 70 % van de Amerikanen tegen. Nog een beetje meer publiciteit en dat is 85 % (de overige 15 % bestaat dan uit moslims en niet-geïnteresseerden). Het is dan ook niet verbazend dat de heer Obama bijna binnen een dag terugkwam op zijn verklaring. Nu hield de president van Amerika het er toch maar op dat het niet zo geweldig wijs zou zijn om die moskee op Ground Zero te laten bouwen. Het mag, maar moet je het ook willen? Zoiets dus. Kort en goed betekent dit dat zelfs in de VS, waar de PR zo’n beetje is uitgevonden, de machtigste man van de wereld niet altijd de adviezen krijgt die je zou moeten krijgen.
Wie wel eens wat kranten leest weet natuurlijk dat de president van de VS zelden zinvolle adviezen krijgt – Koko Donker zou zeggen: ga voor de grap eens praten met een inwoner van Vietnam – maar dit is wel een heel opmerkelijke U-bocht. Is dit allemaal echt belangrijk? Dat zou het niet hoeven zijn als niet ook Geert Wilders – de leider van de Nederlandse rechtshysterische PVV – het voornemen had geuit om op 11 september aanstaande een demonstratie tegen de moskee op Ground Zero toe te spreken. Pikant detail: de heer Wilders gaat in Nederland de komende jaren op de achtergrond een rechts minderheidskabinet van liberalen en christen-democraten in het zadel houden in ruil voor wat wisselgeld, en dat is alsof je een zevenklapper in je eigen poepgaatje aanbrengt en wacht op de man met de lucifer. Het is prachtig dat we in Nederland eindelijk eens een regering krijgen die de uitwassen van de verzorgingsstaat wegsnijdt, maar als dit betekent dat dit slechts kan door een wat de zeelui vroeger een ‘loose cannon’ noemden te vriend te houden, dan hebben we een serieus probleem.
Persoonlijk denkt Koko Donker dat de heer Wilders dingen benoemt – vaak niet zo elegant, maar dat terzijde – die de politieke elite hardnekkig tracht te negeren. Sterker nog, die elite is blijkbaar niet in staat hem van repliek te dienen. Dat kan maar een ding betekenen: de heer Wilders heeft in sommige opzichten een punt, of we dit nu leuk vinden of niet. En we kunnen ons in het geval van een moskee op Ground Zero wel degelijk afvragen of dat punt niet terecht is.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *