969 Even – 't Scheldt

969 Even

DEMONISCH

Brouwerij Moortgat brengt nieuwe bierglazen op de markt. In de duvelpersmededeling wijst de Duvel-brouwer op het feit dat ‘Het Belgische goudblonde speciaalbier van hoge gisting (8,5 % alc. vol.) neemt zijn tijd en rijpt 2 maanden op fles in de kelders van familiebrouwerij Duvel Moortgat. Dit resulteert in een aromatisch, volmondig bier van ongeëvenaarde elegantie, dat vandaag geschonken wordt in alle werelddelen’.
Mooi en van harte gelukgewenst. Men zou best ook aandacht schenken aan de firma of mensen die de promotie doen. Dan zullen fouten als deze niet meer gebeuren: ‘Deze persmail werd verzonden door uw aandacht’.
De taal is evenveel aandacht waard als het bier. Schol!
***
De een slaat de nagel en de ander hangt de hoed eraan
***OVERNAME
Brouwerij Moortgat heeft brouwerij De Koninck overgenomen. Dat kan voor brouwerij Moortgat de gelegenheid zijn om de PR-afdeling van De Koninck eens na te kijken. Men heeft in Antwerpen de indruk dat De Koninck een brouwerij is van het (rode) stadsbestuur. Het wordt tijd dat die afdeling geleid wordt door mensen die iets van PR kennen en zich niet laten leiden door (rode) partijkaarten. Al decennia lang probeert De Koninck het ene lichte bier na het andere op de markt te brengen. Telkens een mislukking. Misschien kan de vakkennis van de Duvels van Breendonk hier helpen?
***
Goede timmerlieden maken weinig spaanders
***
DE KLEUR VAN VRT
Eindelijk bekent de VRT kleur (en geur?). Ene Vanthilt laat zijn broek zakken in aanwezigheid van de Amerikaanse Ambassadeur.
Studio Brussel maakt reclame met twee jongeren die met elkaar converseren (sic) terwijl ze op aangrenzende toiletten hun behoefte doen. Die conversatie eindigt op de hoogste VRT-noot die kan geblazen worden, met het woord ‘kakken’.
Nu nog wachten op de geurtelevisie om te ruiken wat een smerige stankboel die VRT is.
Het bewijst toch maar dat het VRT-uitschot nooit afscheid heeft kunnen nemen van hun kakstoel of pispot.
Jacob Corneel
***
Als ‘t wil kan een stier kalveren
***
DAVIDSFONDS
Het Davidsfonds is zeker niet minder ‘Vlaams’ dan ‘t Scheldt, maar wel anders. Zo formuleert het Jeroen Sleurs, directeur van het Davidsfonds. Geen militant flamingantisme meer? En hoe zit het met het ‘christelijke’?
Onze boekenrecensent, Observator, heeft soms wel wat problemen bij de beoordeling van de uitgaven van het Davidsfonds.
***
Alles komt om zijn geld
***
AFPERSING
Bisschop Van Gheluwe werd jarenlang afgeperst. Wordt (onterecht?) beweerd.
Mag er gevraagd worden of het gerecht ook een onderzoek naar die afpersers gaat doen? Of is afpersing geen misdrijf meer?
***

vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *