969 Bril – 't Scheldt

969 Bril

 

De Britse energiemaatschappij Geneco heeft een auto uitgevonden die rijdt op uitwerpselen. Ze doopten hem de Bio Bug. Het werkt eigenlijk eenvoudig: bacteriën halen methaan uit de menselijke ontlasting en daarmee kan uw autootje kilometers rijden.
Volgens de oantwerpers heeft deze auto geen prestatieverlies in vergelijk met een benzinewagen. Men gaat ervan uit dat hun Bio Bug per jaar ongeveer
16 000 km kan rijden, het gemiddelde van een automobilist. Daarvoor heeft men de ontlasting van ongeveer 70 huishoudens nodig. De Bio Bug start via ongelode benzine omdat hij eerst moet opwarmen. Als dat gebeurd is schakelt de auto over op methaan. Deze omschakeling kan ook gebeuren als het methaan uitgeput zou zijn: dan kan men verder met gewone ongelode benzine.

Geneco ziet ook grote toekomst in het bekomen van methaan uit gewoon afval. Alleen al in de Verenigde Staten kan men uit het weggegooide eten meer energie halen dan alle olie- en gasreserves voor de Amerikaanse kust bij elkaar.
Een plezierig bijkomend gegeven is het feit dat het gas geurloos is en u dus niets ruikt van de afkomst. Dit geeft mij hoop. Ik zie nu in elke koe een potentiële energiebron. Als die evolutie zich doorzet dan worden binnenkort koeien niet meer gekocht voor hun uieromvang en de bijpassende melkproductie. Nee, men zal dan kijken naar de ontlastingskapaciteiten van elk dier. Ik bezit enkele goed producerende exemplaren. Op korte tijd kunnen zij een wei voltaarten. Dat gevoegd bij onze eigen huishoudproductie, die terecht komt in onze beerput, die ik vanaf nu herdoop in ‘onze energieput’.

Ik las dat je van een stevige buikgriep gepaard gaande met een diarree minstens van hier tot in Lyon kan geraken. Misschien toch best dat we beiden vanaf nu onze porties pruimen en vijgen verhogen.
Ik wil volgend jaar naar Rome!
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *