967 Pers – 't Scheldt

967 Pers

Het Antwerps Pershuis aan de Grote Markt sluit eind dit jaar zijn deuren. Het was geen winstgevende bedoening. Al jaren slecht beheerd.

patrick
Waar de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens ofte ‘de ploert (Knack) het voorbeeld gaf met het Pershuis te saboteren en steeds maar persconferenties te geven in het stadhuis en op alle mogelijke plaatsen behalve in het Pershuis zelf, volgden de schepenen en stadsdiensten zijn voorbeeld.

Op uitzondering van één partij – het Vlaams Belang, dat niet genoemd mag worden – gaven alle politieke partijen de voorkeur niet in het Pershuis te vergaderen of persconferenties te geven.
Ook firma’s haakten af.
Alle investeringen die gebeurden blijken nu nutteloos en overbodig.
Stuiptrekkingen o.a. met een nieuwe naam ‘Internationaal Pershuis Vlaanderen‘ hebben de verwachte sluiting alleen maar bespoedigd.
Het verval begon indertijd met Marc Veldeman, die kwam van Gazet van Antwerpen en dacht dat hij de burgemeester, pardon de gouverneur van Antwerpen was toen hij in het Pershuis een jobke kreeg als toezichter-bediende.
Na hem werd het daar alleen nog triestiger. Patrick Janssens, ‘de ploert(Knack) mag het op zijn palmares schrijven: weer een mislukking.

Maar hij zal getroost worden door de brave gatlikkende Antwerpse stadspers. Die zullen deze ‘achteruitgang’ gewoontegetrouw wel goedpraten.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *