966 Ratten – 't Scheldt

966 Ratten

 

Na een (verkiezings-) nederlaag, of het niet (her-)verkozen te zijn, verlaten steeds figuren de partij’. Dat zegt ons een VB-kop-stuk na het opstappen van Marie-Rose Morel en Karim van Overmeire.
Morel was een overloopster van de N-VA terwijl van Karim van Overmeire al langer overhoop lag met de beleidslijn van het VB. Hij wilde het cordon sanitaire doorbreken maar hij realiseerde zich niet dat zelfs, al gooide het VB alle principes overboord en elke Vlaams-nationalist buiten, het cordon nog zou blijven bestaan.
Verbazingwekkend voor zo’n verstandig man – hij schreef verschillende boeken en was verdienstelijk als directeur van de uitgeverij Egmont.
De partij is te snel gegroeid en velen vergaten dat het doel van de partij niet was een regeringspartij te zijn, maar een zweeppartij, een waker.

Regeren is compromissen sluiten. Dat kan het VB beter overlaten aan anderen. Die krijgen dan later wel de rekening gepresenteerd. De leiding van het VB moet duidelijk maken dat het een oppositiepartij is en wil blijven. Dat zal verhinderen dat, zoals gebeurd is, te veel strebers en postjesjagers zich aansluiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *