966 JC Pol Pal – 't Scheldt

966 JC Pol Pal

Rik Torfs wil de CD&V leiden. Men zag de trotse, hautaine blik waarmee hij dit de wereld meedeelde. Zo’n intentie en overtuiging zag men ooit in de ogen van die andere profeet die men ons benijdt: Bert Anciaux.

Beiden hebben veel overeenkomsten: bijna intelligent en zij stellen alles in het werk om dat te verbergen. Beiden hebben religie gestudeerd, geen van beiden is een gelovige. Ze zijn mediageil, smoorverliefd op de media en zoeken spotlights op. Trekken we de parallelle lijn verder dan kan de politieke carrière van Torfs dezelfde zijn als die van Bert Anciaux.
De CD&V staat er dan slecht voor. Als voorzitter van de VU stuurde Anciaux de partij naar links. Toen dat mislukte vond hij ID21 uit. Na die mislukking stichtte hij Spirit dat bij gebrek aan inhoud jong stierf. Toen een andere naam gezocht ‘SP‘, de Sociaal Progressieven. Ook die vonden vlug hun plaats op het politieke kerkhof.

Nu zit Anciaux bij de SP-a, een partij die na elke verkiezing dieper wegzakt in hun intellectueel moeras en op een historisch minimum is beland. Maakt Bert daar ook komaf mee? torfs
Wij wensen Rik Torfs alle sterkte toe. Hij verdient het want tenslotte was hij een onderdeel van ‘De Slimste Mens Ter Wereld.

Met mestkever Rik Torfs is een toekomst van de CD&V verzekerd: men bereidt niet het Hosanna, wel het Requiem voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *