966 Even – 't Scheldt

966 Even

DUBBELNUMMER

Dit nummer is een dubbelnummer (zoals het vorige en ook het volgende).
***
Geen oordjes, geen mastellen
***
HE TANTE JULIA’
Dat zong Boudewijn de Groot in 1973, ‘ik wil piano spelen als u wilt, maar haal uw borsten van m’n schouders’. Zouden we Tante Julia nu een pedofiel noemen en de jonge Boudewijn een slachtoffer? Neen, ik denk dat de jongeman het wel spannend vond en dat de eenzame tante ook niet veel verder wilde gaan. Uit de tekst blijkt nergens dat de muziekminnende dame haar blóte borsten op het hoofd van de onervaren jongeling te rusten zou gelegd hebben. Niks aan de hand dus. Zouden er tussen de 475 dossiers van kindermisbruik in de Kerk nu ook geen klachten zitten over een hand op de knie of een knip in de bil?
Dat het gerecht dat dan snel laat weten en alleen de echte viezeriken aanpakt. Dat is hun werk en dat moesten ze doen. Daarop dus geen kritiek, eerder bewondering voor de moed van de onderzoeksrechter.Wat mij nu wel stoort is de reactie van de zogenaamde progressieven. Om te beginnen zijn er de lekken naar de kranten. Maar ik wil het vooral hebben over Katastroof, al dertig jaar lang de vunzigste en vulgairste muziekgroep uit de verre omgeving van Antwerpen. Zij mogen hun liedjes brengen, daar niet van, zolang kinderen ze maar niet meezingen. En ik ga geen van hun teksten citeren want die zou zelfs onze hoofdredacteur moeten censureren. Zij noemen zichzelf vieze tisten en precies die mannekes gaan nu de mensen oproepen de Kerk te verlaten en zich te laten ontdopen.
Wat een vieze hypocrisie!
Karel
***
Met één hoed te meer in het jaar onderhoudt men veel vriendschap
***
VLAGVERBOD Na een geslaagde 11-juli-viering van de Gulden Sinjoren aan het Conscienceplein deelden leden van de VVB (Vlaamse Volksbeweging)1 000 Vlaamse leeuwenvlagjes uit op het 11 juliconcert aan de Grote Markt. Deze werden met plezier door de vele feestvierders aangenomen. Toen bijna alles uitgedeeld was, daagden 2 dames van de organisatie op met de mededeling dat het uitdelen van flyers verboden was door het schepen-college.
Sinds wanneer zijn Vlaamse leeuwtjes flyers? Omdat als verantwoordelijke uitgever VVB vermeld wordt? Wedden dat ze de volgende keer klagen als er geen verantwoordelijke uitgever op vermeld staat? Het concert werd kort daarna stilgelegd. Niet om zoals in Brussel de Vlaamse vlagjes in te zamelen maar voor een of andere voetbalmatch.
Patrick Janssens stelde als verzoenend gebaar dat de stad Antwerpen volgend jaar voor 11 juli zelf vlagjes laat maken om die dan eigenhandig uit te delen.
De Noorman
***
Men kent de man aan zijn vrienden
***
HULP VOOR HAÏTI
Er werd bijna 8 miljard € aan hulp door de internationale gemeenschap beloofd voor de wederopbouw van Haïti.
Tot nu toe is er minder dan 2 procent in het Caraïbische land terechtgekomen. Dat verklaarde Leslie Voltaire, speciale gezant van Haïti bij de Verenigde Naties. Onder de landen die met geld over de brug zijn gekomen, zijn Brazillië en Noorwegen. De VN-gezant kloeg dat de wederopbouw van Haïti door gebrek aan geld niet van de grond komt. 1,5 miljoen mensen leven nog altijd in tentenkampen.
Bill Clinton, speciale VN-gezant voor Haïti, zei dat hij regeringen onder druk gaat zetten de beloften aan Haïti na te komen. Het land werd op 12 januari getroffen door een aardbeving waarbij 230 000 mensen stierven.
In wiens zakken verdween het opgehaalde geld?
***
De arbeid is zijn loon waardig
***
EUBOCO
De heer Castermans van Euboco deelde aan Philip Heylen (CD&V), de vieze cultuurschepen van de Stad Antwerpen, mee: ‘Op één punt zijn wij akkoord, iedereen heeft dezelfde waardigheid. Vermits u al het andere als irrelevant beschouwt heeft het geen zin verder te discuteren… de anarchie schijnt niet veraf…’
***
God spijst de vogels maar ze moeten er om vliegen
***

SPOTPRENT HANSHA
*

ONBEGRIP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *