966 Bril – 't Scheldt

966 Bril

 

In het Nederlandse dorpje Giessenburg moet mijn collega de tekst ‘Jezus redt‘, die hij met witte dakpannen tussen rode op het dak van zijn boerderij heeft aangebracht, verwijderen. De gemeente beweert dat de tekst in strijd is met de welstandsnormen. Als hij die tekst niet zou verwijderen dan riskeert hij een boete van 15 000 Euro.
Hij stapte naar de Raad Van State om de boete en de veroordeling aan te vechten. Maar groot was de verrassing (sic) toen de Raad Van State de gemeente gelijk gaf. Zij oordeelden als volgt: ‘Er is geen sprake van de inhoud van de tekst maar wel om de manier waarop deze is geplaatst’.
Mijn collega blijft van zich afbijten. Hij beweert dat hij in zijn grondrechten beperkt wordt en stapt naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.
Uiteraard zijn er vele, zéér vele reacties losgekomen na die lachwekkende uitspraak.
De Raad van State benadrukte daarbij dat de inhoud van de boodschap bij haar afwegingen geen rol heeft gespeeld, maar o.a. het gratis dagblad De Pers betitelt diezelfde Raad van State als ‘farizeeërs in een toga’.
En inderdaad, de vraag die iedere normaal denkende mens zich stelt is: hoe zou het vonnis zijn indien een ‘allochtoon’ boven op zijn dak de leuze Allah is grootzou hebben gevormd.
Ik ga in elk geval zijn voorbeeld volgen en heb al voldoende witte dakpannen besteld om tussen de rode dakpannen van mijn grootste schuur ook een grote leuze te vormen.
Ik heb er lang over nagedacht omdat ik echt ‘neutraal’ wil overkomen.
Daarom heb ik gekozen voor:
Eigen God eerst

Boer Bavo
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *