965 Bril – 't Scheldt

965 Bril

Onlangs kwam ik zappend terecht op Discovery Chanel. Ze hadden het over de voortplanting van de dinosaurussen. Als boer word ik zelf geregeld met die problematiek geconfronteerd. Ik moet uiteraard toch zorgen dat mijn veestapel en/of pluimvee vermeerdert of toch minstens in stand gehouden wordt.

Daarom keek ik met meer dan gewone interesse naar die uitzending. Met als resultaat dat er eigenlijk zo goed als niets is veranderd wat de voortplanting betreft.
Ook het feit dat die beesten ‘het moesten doen’ met zéér lelijke partners is niet abnormaal. Je kan je inderdaad een prettiger avond voorstellen dan ‘het’ te doen met een oude gespikkelde Tyrannosaurus maar zij hadden geen keus. Het moest wel… om te overleven, om zeker te zijn dat hun soort zou blijven voortbestaan.
Elk onderwerp werd besproken. Hoe groot hun ‘wapen’ was. Hoe ze de vrouwtjes verleidden. Hoe ze andere mannetjes moesten bevechten om te kunnen paren. Alles kwam aan bod. En eigenlijk als je de dierenwereld rondom ons bekijkt dan zie je inderdaad dat er weinig is veranderd.
Vogels (die de laatste overlevenden van alle dinosaurussen zijn), schildpadden, krokodillen: ze doen ‘het’ nog altijd zoals miljoenen jaren geleden.
Het was wel leuk om te zien hoe men veronderstelde dat een Stegosaurus ‘het’ deed. Een Stegosaurus kan men vergelijken met een enorm monsterachtig groot stekelvarken. Als je de oplossing die zij bedachten wilt weten moet je zelf kijken.
Je kan het programma zien op Discovery Channel of ook op Internet.
De naam van het programma is heel toepasselijk: Tyrannosaurus Sex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *