964 Even – 't Scheldt

964 Even

 

ANGSTWEKKEND
De waarheid over de is-lam is angstwekkender (dan een achterlijke cultuur, red). De islam is een structurele wantoestand die al ruim 1400 jaar alle aspecten van de opvoeding, cultuur, economie, politiek en omgangsvormen overheerst’.
Dat verklaarde de in Teheran geboren Afshin Ellian, hoogleraar, in het dagblad Trouw.
***
Alle hagen schutten wind
***
MARK EYSKENS
Mark Eyskens (CD&V): ‘We moeten absoluut in de volgende regering stappen. Vooral omdat een staatsher-vorming zonder ons een ware ramp zou zijn. Stel je voor dat De Wever met alle succes gaat lopen. Ik mag er niet aan denken’, in ‘Het Laatste Nieuws‘.
Wij waren de mening toegedaan dat politici verkozen werden om het land te dienen en niet om eigen successen na te jagen.
Jacob Corneel
***
Men kan wel eens tegen de burgemeester teren, doch niet altijd
***
SUE MILLS
Sue Mills is de burgemeester van de gemeente Torrington in Engeland. Zij schreef op haar webstek een verklaring waarvoor zij later haar excuses moest aanbieden. ‘Illegale migranten zijn zoals sperma. Miljoenen van hen dringen binnen, maar slechts één werkt’.
***
Daar verdrinken er meer in een wijnglas dan in de zee
***
VISVIJVERS
Een wakkere journalist seint ons: ‘In het vooruitzicht van de Tour belde ik een maand geleden over de schande van de Brouwersvliet. Visvijvers. Uiteindelijk toch iemand aan de lijn gekregen, en het probleem is opgelost. Maar waar de Tour niet langskomt, zullen ze moeten wachten, vrees ik’.
Waarschijnlijk tot Sint-Juttemis?
***
Moeders pap is altijd de beste
***
HELDERZIEND
In Duitsland heeft men een ‘helderziende‘ inktvis. Hij voorspelde elke keer de juiste uitslag van de Duitse Mannschaft. Winnen of verliezen… elke keer had hij het juiste resultaat.
Ook in België heeft men dat geprobeerd met een inktvis.
Na drie pogingen heeft het arme dier zich verzopen uit wanhoop.
Jacob Corneel
***
Er gaat geen dans vóór eten
***
JOB COHEN
Over Job Cohen (PvdA, ex-burgemeester van Amsterdam) schreef Jeroen Langelaar (journalist Elsevier) een vernietigend artikel. Hij titelt veelzeggend: ‘Cohen deed niets tegen anti-semitisme’. Dat kan tellen…
***
Een greintje peper is beter dan een mand vol pompoenen
***
DE HOLEBI’S SLAAN TOE
Alle media berichtten het: Bart Kaëll verklaart zich homo, zo ook Luc Appermont. Iedereen wist dat wel door hun vrouwelijkachtige manier van optreden. Nu ze verklaren al lang samen te leven nemen Holebikringen het initiatief om op te treden tegen de allesbehalve vleiende naam van de Aalsterse carnavalvereniging ‘De Voal Jeannetten‘.
De Holebis vinden dat die al jaren beledigende naam moet verdwijnen. Ze protesteren vooral tegen het woord ‘Jeannetten’
***
De kous moet naar het been wezen
***
MANAGER VERHUIST
Peter Vandermeersch vanaf 1 september hoofdredacteur van NRC Handelsblad, een Nederlandse ‘kwaliteitskrant’.
Als Vandermeersch nu ook vanuit België naar Nederland verhuist… stijgt het intelligentiepeil in beide landen.
Jacob Corneel
***
Het gekje wil soms uit de mouw
***
BART DE WEVER
Hij is een zeer goede leerling, Bart de Wever, in de Belgische Opleidings-school. Een echte Vlaams-nationalist aanvaardt geen regeringsopdracht in een land dat hem vijandiggezind is. Dat was de eerste stommiteit van De Wever. De tweede volgde onmiddellijk: hij nodigde het VB niet uit voor besprekingen. Daarmee stelt hij zich op dezelfde lijn als de Waalse en Brusselse partijen.
Schrappen dus, de betiteling Vlaams-nationalist als men het heeft over De Wever en de N-VA?
De N-VA is toch maar groot kunnen worden dankzij het jarenlange werk van het VB?
***
Eén steen kan geen mosterd maken
***

 

MOTIVATIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *