962 Even – 't Scheldt

962 Even

BRIESJE

Bart de Wever heef de grote verdienste om een Vlaams kiezerspubliek te hebben gewekt.
Hij belooft een fris Vlaams briesje in het parlement.
Als het maar geen… scheet in een fles is.
Jacob Corneel
***
Waar de lippen werken, rusten de handen
***
DE WEVER BIJ KONING
Het blijkt helemaal geen probleem te zijn: een Vlaams-nationalist die een uitnodiging van le roi Albert aanvaardt en er op ingaat.
Een lezer belde ons om te zeggen dat Bart de Wever – omdat het bij de koning was – opzettelijk geen das droeg…

Het wél of nìet naar het Paleis gaan doet ons herinneren aan de discussie in 1966/67. Dr. Hector Goemans, VU-senator, was op huisbezoek bij een oudere dame die op haar salontafel Le Matin of La Métropole had liggen. Om haar te onderzoeken moest de patiënte haar corset uitdoen en terwijl ze daarmee bezig was nam dr. Goemans de krant. Plots liet hij een vloek – zijn bijnaam was niet voor niets dokter godverdoeme – toen hij las dat Hugo Schiltz de uitnodiging van koning Boudewijn had aanvaard.
‘Kleed u maar terug aan’, zei Goemans, ‘ik moet dringend weg’…
***
Vorsten hebben lange armen
***
PERSGROEP
In een commentaar op de drastische veranderingen en besparingen die doorgevoerd werden na de overname door de Persgroep van PCM schrijft de hoofdredacteur van Trouw, Willem Schoonen:
De Persgroep zegt passie te hebben voor de lezer. Als dat zo is, dan moet iemand de telefoon opnemen als die lezer belt. En liefst een mens van vlees en bloed en geen computer met een keuzemenu…’
***
Zulke woorden, zulk hart
***
JOKE’S MIJMERINGEN
Joke kreeg vele groeten en wensen voor spoedig herstel. Zij dankt iedereen uit ganser harte en zij hoopt weldra terug haar column te kunnen ‘vullen’…
***
Krakende wagens lopen het langst
***
JUICHENDE LUDO EN ERIK
Op 13 juni, dag van de verkiezingen. Antwerpse Linkeroever, St.-Annastrand. De steeds meer boven zijn thee-water gerakende en al maar luider juichende bouwpromotor Erik van der Paal en zijn vriend, schepen van openbare werken van de stad Ant-werpen, Ludo van Campenhout: ‘Ik word senator! Ik heb een akkoord met de N-VA en ik word gecoöpteerd!’  Wie het hoort verbaast zich.
Een journalist van Gazet van Antwerpen verneemt het nieuws over de lawaaimakende succes-gedrogeerden en wil controleren of de vreugde-uitspattingen terecht zijn.
Natuurlijk wint N-VA de verkiezingen en zal de partij se-natorzetels mogen coöpteren. Maar worden die nu al verdeeld, nog vóór de uitslag helemaal gekend is?
En uitgerekend aan iemand vreemd aan de partij?

Navraag leert ons dat er inderdaad een akkoord, een toezegging, was met Ludo van Campenhout. Als dat op deze manier wereldkundig wordt gemaakt blijft Bart de Wever toch niets anders over dan dat te ontkennen?
***

SAAI LEVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *