962 AvG – 't Scheldt

962 AvG

ER ZIJN NOG KATHOLIEKEN

Alexandra Colen, lijstduwer op de VB-lijst, werd verkozen dankzij haar aantal voorkeurstemmen. Niet omdat zij enig werk verrichtte in het parlement, wél omdat zij zich resoluut als katholiek uitte. Het is goed om weten dat er nog katholieken zijn in dit land, ondanks Godfried Danneels en andere Van Gheluwes.
*TELEURSTELLENDE VERKIEZINGSUITSLAG
Voor Marie-Rose Morel moet de stembusoverwinning van het N-VA een zeer bittere nasmaak hebben: zij verliet die partij omdat zij er geen toekomst in zag. Zij blijft, zegt zij, bij het VB. Om nog meer ruzie te stoken? Hoe lang zal zij daar nog geduld worden? Waarom geen partij rechts van het VB opgericht? Misschien zelfs met de steun en hulp van Frank van Hecke
*
VLAAMS SUCCES?
Aanvankelijk waren er geen leeuwenvlaggen te zien in de zaal waar N-VA op de verkiezingsavond bijeenkwam.
Is de stembusuitslag een Vlaamse overwinning? Dat zal moeten blijken. Ontvangst bij de koning, het aanstellen van een Waalse eerste-minister: niet bepaald verheugende tekenen…
*
CD&V ANTWERPEN: EN MAAR VERLIEZEN
CD&V haalde in Antwerpen haar slechtste verkiezingsuitslag ooit. Weer eens. Wanneer gaan de ogen in Brussel open en sturen ze de Heylense en Van Peelse paljassen definitief met een éénrichtingsticket naar het Schipperskwartier? Daar kunnen die zich uitleven – kroegen naar ieders smaak en keus – en geven ze aan bekwame anderen de kans om iets op te bouwen.
*
OPEN VLD: EN WEER EEN NEDERLAAG
Dat Open VLD, ondanks het verschijnen van Alexander de Croo, in Antwerpen een forse achteruitgang moest noteren was te verwachten. Zelfs oud-minister Dirk van Mechelen deelde in de klappen.
En het is niet Annick de Ridder of Ludo van Campenhout die het tij zullen keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *