961 Even – 't Scheldt

961 Even

 

GEVAARLIJK BEROEP
Een 27-jarige Leuvenaar is veroordeeld omdat hij 24 keer zonder te betalen met de trein reed. Hij kreeg hier-voor 234 dagen gevangenis-straf en een boete om U tegen te zeggen. De monsterboete bedraagt 19 108, 91 €. Er wordt nu uiteraard gevreesd voor het leven van de vonnissende magistraat. Hem wordt een kogelvrije vest aangeraden.
Stel u voor dat Mohamed, zo heet de man uit de Pieterstede, net als in het Brussels Vredegerecht ook op een wraakactie uit is.
Jacob Corneel
***
Die de buik vol heeft, meent ook, dat de anderen zat zijn
***
BESMETTELIJKE ZIEKTE?
Bij de belastingambtenaren is het ziekteverzuim hoger dan bij andere federale ambtenaren. Zou het kunnen dat hier een uiterst besmettelijke bacterie aan het werk is? Wellicht want elk jaar, als ik mijn belastingsbrief krijg, ben ik minstens een week ziek.
Jacob Corneel
***
Handjesspel, katjesspel
***HET VERSCHIL
Heeft u ook gelezen hoe de Westerse media ‘unisono’ tekeer ging tegen Israël bij hun verdedigingsactie tegen die ‘vredige’ naar Gaza varende boten.
Wat een verschil met de moord op 46 soldaten door Noord-Korea die zo maar even als tijdverdrijf een Zuid-Koreaanse boot torpedeerden.
Dit werd hier veilig weggemoffeld om de linkse paljassen uit Noord-Korea niet te kwetsen.
Jacob Corneel
***
Die geen mes heeft, moet met de tanden kluiven
***
ARNO EN ESPERNTO
Ik hoorde onlangs Arno op VRT, zijn favoriete zender. Het lied was niet mooi, maar ik bewonderde zijn taalvaardigheid. Hij zong in onvervalst Esperanto, dezelfde taal waarin Axelle Red ook dikwijls lawaai maakt.Ik verstond het niet maar verschoot van zijn mooi Esperanto accent.
Groot was mijn verrassing toen na het liedje de VRT-spreker meedeelde dat dit een liedje was van Arno in het … Frans
Jacob Corneel
***
Tussen de beker en de lippen is nog plaats voor een ongeluk
***
ALEXANDRA COLEN
Alexandra Colen wilde herkozen worden voor het VB. Ontwakend uit een lange slaap wilde zij kranten verbranden op de Antwerpse Groenplaats. De media faalden stelde zij, na sterk aandringen van de partijtop besliste ze om het bij verscheuren van de kranten te houden. Er zijn nog een groep mensen die zich een ‘papierverbranding‘ in Antwerpen kunnen herinneren. Zo’n verbranding gebeurde o.m. onder de oorlog in wat de Vlaamse School in de Lamorinièrestraat werd genoemd. Daar werden op een dag de leerlingen op de speelplaats geroepen. Zij moesten een kring vormen rond een tiental joden die in het midden stonden met voor hen een stapel boeken. Die werden in brand gestoken.
Het maakte op alle kinderen een verpletterende en onuitwisbare indruk.
Een paar jaar terug sprak ik toevallig met een man die les gegeven had in die Vlaamse School. Bepaalde gebeurtenissen herinnerde die man zich nog goed: dat de kinderen bokslessen kregen bv. of dat de ganse school te voet naar het Antwerps Sportpaleis moest gaan. Van een boekverbranding niet kon de ex-onderwijzer zich niets herinneren… Bedenkelijk. Even bedenkelijk als de actie van Alexandra Colen.
François F.
***

MOOI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *