960 Bril – 't Scheldt

960 Bril

Ik ben gelukkig met mijn tuin. Met dit zomerweer is het gewoon zalig om ‘s avonds genietend rond te kuieren in mijn hof. Een normale horizontale tuin.

Niet iedereen heeft het geluk om over zulk een privé-stukje groene long te beschikken en toch…
Nu is dé laatste gadget een vertikale tuin. Mensen die niet echt met groene vingers rond lopen ervaren zulke tuin als hun eigen wereldwonder.
Zo goed als iedereen kent ‘De Hangende Tuinen van Babylon.
Dat kan men nu, in het klein uiteraard, ook thuis maken.

Men doet het als volgt. De muur (of eventueel een schutting) wordt bedekt met een vijverfolie en daarover legt men een bevloeiingsmat. Daarop plaatst men ‘oeverzakken’, die normaal gebruikt worden om rond een vijver te leggen.
De planten worden in die oeverzakken geplaatst. Door een ingenieus watersysteem druppelt er water in de bevloeiingsmat om op die manier de wortels van het nodige water te voorzien.
Planten en bloemen groeien dus uit de muren in plaats van er tegen.
Volgens de uitvinders is het systeem gemakkelijk te installeren. Als men dit systeem nog verkleint kan men zelfs een tuinschilderij aan de wand hangen, in uw salon, living of keuken bijvoorbeeld.

Ik heb zelf reeds een mooi kadertje gemaakt. bestaande uit mooie gekleurde bloemen omgeven door fel contrasterende plantjes. De kleuren alleen al zorgen voor een diep natuurlijk perspectief.
Nu nog een lelijke knolraap zoeken om in dat kader te dresseren en dan nodig ik mijn hoofdredacteur uit op een koffietje waarbij hij dan zijn portret kan bewonderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *