959 Even – 't Scheldt

959 Even

VLAANDEREN VLAGT

Ivan Mertens stopt met het persoonlijk leiden van de actie Vlaanderen Vlagt. Hij maakte door het optreden van vlaggenzwaaiers gans de wereld bekend dat de Vlaamse leeuwenvlag het symbool is van Vlaanderen.
Hij verdient een grote pluim!
VLAGT
***
Lekker is maar een vinger lang
***
ZUIVERE STEM?
Alexandra Colen maakt reclame met de slogan: ‘De zuiverste stem.
Zuivere stem?
Zij is tegen het cordon sanitaire maar als zij enigszins kan past zij die racistische maatregel zelf toe. Haar blad ‘Peper en zout wordt gratis verspreid beweert ze, ‘je hoeft het maar aan te vragen’. Ah zo, en hoe dikwijls? Slechts éénmaal, zegt ze, tenzij je door haar cordon sanitaire op een zwarte lijst zijt geplaatst. Dan kan je fluiten naar je gratis exemplaar. Dat is een afdoende reden waarom bepaalde mensen niet voor het VB stemmen. Als die (type Colen) aan de macht komen is de dictatuur in huis!
***
Broeders gekijf komt om ziel en lijf
***
ZAPIRO
In Zuid-Afrika dienden moslims klacht in tegen cartoonist Zapiro.
‘Zapiro is ‘n cartoonist wat in die apartheidstyd die spot gedryf het met Afrikaners (hy is ‘n Engelssprekende Jood) en met politici. Nou kom die ANC weer aan die beurt, maar, net soos die Moslems nie daarvan hou dat mens met hulle en hul Godsdiens spot nie, hou die swartes ook nie daarvan nie’, zegt Boerskot, onze Zuid-Afrika-correspondent.
***
Al te ras breekt de hals
***
SVEN MARY
Advokaat Sven Mary kiest cliënten heel zorgvuldig. Het is een indrukwekkende reeks van ‘personaliteiten’: Mohammed Hammani die een rijkswachter neerkogelde; Ashraf Sekkaki het lieverdje dat per helicopter ontsnapte uit de gevangenis van Brugge; de notoire gangster Kaplan Murat; de terrorist Abdelkader Hakimi enz.
Mary: ‘Ik heb al opgetreden voor terroristen, maar ex-treemrechts zal ik nooit verdedigen’.De reden daarvoor vermeldt Het Laatste Nieuws niet. Wij delen die mee: die onnozelaars van extreemrechts gebruiken geen wapens, moorden ook niet.
***
Lange oren, korte tongen
***
OOSTERSE TURK
De onder het bevel van de Turkse staat werkende imam Cemal Cavdarli kreeg een plaats op de LDD lijst in Gent. Hij is gekend voor zijn rabiate anti-Westerse opstelling. Had JM Dedecker geen betere kandidaten?
***
Steek uw vinger in geen stil water
***
KRIS PEETERS IN CHINA
Volgens de kranten heeft Kris Peeters het Chinese Geely bezocht. Geely nam over Volvo. Peeters ging volgens onze gazetten de Opel-fabriek van Antwerpen aanprijzen. Pijnlijk feit wordt door de Propaganda-abteilung van Peeters wijselijk verzwegen. Door wie werd Peeters ontvangen?
Door de Grote Baas van Geely? Er wordt nergens een naam vermeld. Dit lijken onze kwaliteitskranten niet te weten.
Peeters werd ontvangen door een onderdirecteur – zo lopen er in Geely een 80-tal rond – en kreeg een bezoek aan het bedrijf, zoals er dagelijks bezoekers rondgeleid worden. Met wie sprak u daar, mijnheer Peeters?Asjeblief, Vlaamse Pers, gratis meereizen is leuk, maar een beetje kritische zin…
***
Jonge magen teren wel
***
CORTEBEECK LULT
En brult luidkeels.
DELEEUW
Na Cortebeeck van het ACV kon Rudy de Leeuw van het ABVV niet achterblijven. Ook hij liet zijn leeuw brullen.
De machthebbers geraken in paniek en handelen als zodanig.
De laatste peilingen stuwen de N-VA naar ongekende hoogten. De stijging blijft duren zolang men in Wallonië blijft schelden op Vlamingen en de N-VA in het bijzonder.
Jacob Corneel

SPOTPRENT HANSHA

vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *