958 SP – 't Scheldt

958 SP

 

In Vlaanderen zien we hoe corrupt de PS en hoe lamlendig de SP.a is.
In Nederland bestaat er een SP, een partij als de PS-SP bij ons. In het tijdschrift HP-De Tijd verscheen een onthullend artikel over die Nederlandse Socialistische Partij (SP), de partij van Jan Marijnissen, die met 25 zetels ongekend hoog scoorde bij hun laatste grote verkiezingen.

De SP begon in Nederland rond de jaren zeventig. Hun start werd vergemakkelijkt door zwart geld, fraude en veel subsidies van de toen regerende Chinese communistische partij onder leiding van dictator Mao.
De SP is van oorsprong maoïstisch en dat kun je nu nog merken. Is er nu nog aan te zien. Jan Marijnissen is een echte volbloed maoïst die zich drapeert met het gewaad van een bewogen socialisme voor het volk, een gewaad waarmee hij kundig zijn succesvolle hypocrisie bedekt.

Succesvol? Tot nu toe. Want hoewel hij kan rekenen op de steun van de Nederlandse staatstelevisie, waar hij op handen wordt gedragen, verbleekt zijn ster. Peilingen geven minstens 10 zetels verlies zodat er nog 15 van de 25 overblijven. Toch blijft de SP een raar fenomeen. Nergens in Europa is een van oorsprong maoïstische partij erin geslaagd zich op te werken tot een vaste waarde in het politieke landschap. Enkel in Nederland is dat gelukt door de SP. Hoe dat kan, verklaart Jan Marijnissen: wij zijn ‘de stem van het volk’.

Niets is minder waar. Het is vooral een geldkwestie. Het begon in de jaren zeventig toen Peking 400 000 (vierhonderdduizend) gulden schonk aan de SP. Dat werd betaald in dollars (sic). Een enorm bedrag in die tijd.
Een groeiende SP, dank zij duur betaalde reclame, voerde ook een afdrachtregeling in. Alle SP-raadsleden lieten hun vergoeding rechtstreeks aan de partij storten in ruil voor een ‘onkostenvergoeding’. Met al dat geld werden o.a. stakers financieel gesteund. Zo groeide het ledenaantal.

Door de electorale groei beschikt de SP over een partijkas die bijna uit zijn voegen barst. Die SP-regeling dreigt nu wettelijk te worden verboden.
Toen men aan de SP-top vroeg om schoon schip te maken met hun maoïstisch verleden en eventueel die gift van 400 000 gulden te storten naar een of andere liefdadigheidsvereniging of dergelijke, luidde het antwoord zoals de Pravda vroeger: ‘Wij hoeven hierop niet te reageren’.

Jan Marijnissen heeft een stap terug gezet. De talentvolle politicus werd opgevolgd door Agnes Kant, die aan de dijk werd gezet na een zware nederlaag bij de provinciale verkiezingen. De nederlaag werd toegeschreven aan haar slechte kiescampagne.

Nu staat de onderwijzer Emile Roemer aan het SP-roer.
En de toekomstige koers van de SP is onzeker maar geld is er nog genoeg, meer dan genoeg.

Het bloedgeld van China, gekregen als gift van het meest moorddadige regime dat de mensheid ooit heeft gekend, rendeert nog altijd bij de SP.
Rood is de kleur van bloed… en ook van de SP.

***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *