958 Even – 't Scheldt

958 Even

EURO ONTKOPPELD

Wij vernemen dat eerlang een nieuwe Europese monetaire top zal plaatsgrijpen. Daar zal dan beslist worden om de Euro te ontkoppelen. In Noord-Europa blijft het zoals nu de ‘Euro‘.
In Zuid-Europa wordt het de ‘Zero‘.
Jacob Corneel
***
Twee ogen zien meer dan één

***
OPWARMING DER AARDE
De opwarming van de aarde gaat sneller dan eerst werd gedacht. Het bewijs volgens de meteorologische instituten hoorde ik in het VRT-nieuws.
‘Vandaag is het de koudste meidag sinds het begin van de waarnemingen’ (11/5).
Jacob Corneel
***
Waar geen brood is, is ‘t kwaad hoven
***
GBA-SUPPORTERS BOYCOTTEN GALADERBY
Dolgelukkig omdat zijn ploeg in de toekomst in het nieuwe Antwerpse voetbal-stadion zal spelen en hijzelf dan de gronden van de ‘oude‘ Bosuil ten gelde kan maken nodigde Antwerpvoorzitter Eddy Wauters op zondag 18 juli stadsrivaal Germinal Beerschot uit voor een galaderby ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van de Great Old. Inzet: de symbolische titel van de ‘ploeg van ‘t stad’Antwerp die, wegens het feit dat al zes seizoenen in tweede afdeling aantreedt, in de vergeethoek is geraakt. De invitatie is echter niet in goede aarde gevallen bij de Kielse supporters die hebben aangekondigd de galaderby te zullen boycotten.
Een goede raad aan burgemeester Patrick Janssens: indien de match toch doorgaat, hou dan voldoende politie achter de hand om de twee clans in bedwang te houden.
Jef Penalty
***
Oude katten lusten ook melk
***
VERRASSEND
Want niemand associeert Denemarken met hoogstaande culinaire traditie of topchefs’. Dat kon men lezen op Teletekst p 223 op 13/5.

De lompheid, de achterlijkheid, het gebrek aan vakkennis bij de VRT wordt hier nog maar eens geïllustreerd.
Jarenlang staat bij de beste visrestaurants ter wereld Krogs Fiskerestaurant, (Gammel Strand 38 Kopenhagen) bij de top drie.
Ik heb daar verschillende ke-ren gegeten en ik herinner me dat een Antwerps visrestaurant aan wie ik Krogs aanbeval mij achteraf dankte voor de tip.

Zijn er nu echt op geen enkel terrein bekwame vakspecialisten te vinden voor de VRT? Of moet men per sé én links, én homo, én onbekwaam zijn?
***
Leeg vel rekt wel
***
APPLAUS VOOR VRT
Wie regelmatig door zijn optredens bij de VRT een aardig centje bijverdient is ene Tom Lanoye. Uit dankbaarheid en omdat hij nog een paar keer méér zou gevraagd worden hief hij de loftrompet voor de veiligheidsmensen van de VRT toen Jan Wauters onwel‘ werd.
Dat is toch de opdracht van die veiligheidsjongens?
Diens brood men eet, diens woord men spreekt.

Het was uitgerekend Jan Wauters die in een interview met Humo enkele weken terug verwees naar de ‘woonst‘ van Lanoye in Zuid-Afrika. Lanoye woont niet in een township, niet tussen zijn ‘geliefde zwartjes’, maar in een zwaar bewaakte zeer luxueuse villa in de rijkste wijk van Kaapstad.
***
Een rat die zemelen eet, deugt bij het meel niet
***
ZOGENAAMD OPINIEBLAD
Gehoord in een uitzending van Pauw & Witteman: ‘Het zogenaamde opinie-weekblad HP-De Tijd‘.
Ja, als je niet tot de linkse kerk behoort krijg je dat etiket opgekleefd.
***
Die vrij wil zijn van vlas en vlok, die ga niet tussen wiel en rok
***
CITAAT
In het hoofdartikel van dat zogenaamde opinieblad heeft hoofdredacteur, Jan Dijkgraaf, het over het vertrek van Pieter Broertjes als hoofdredacteur van De Volkskrant: ‘Broertjes‘ verdiensten voor de Volkskrant bestonden tot voor kort namelijk uit een langzame doch gestade oplagedaling…’.

In zijn woord vooraf vervolgt Jan Dijkgraaf: ‘Het is al met al toch een aardige slachting die de Belgen van De Persgroep binnen de Nederlandse krantenwereld veroorzaken. Van de vijf kranten waarbij De Persgroep betrokken was en is, is De Volkskrant inmiddels de derde die een nieuwe leidsman zoekt. Eerst sneefde Jan Bonjer bij het AD, vervolgens Birgit Donker bij de aan Derk Sauer en consorten verkochte NRC en nu dus Broertjes bij de Volkskrant‘…
***
Niet al die dansen zijn verblijd, men lacht wel als het harte schreit
***
EENZELFDE RESULTAAT
Eenzelfde triestig oplage-resultaat heeft de redactie van Gazet van Antwerpen onder de leiding van Luc Rademakers behaald.
Sinds zijn aantreden is de eertijds niet-te-missen-gazet in Antwerpen een te verwaarlozen drukwerkje geworden. Als ze al niet werden weggezonden verlieten uit eigen beweging een reeks bekwame journalisten de krant.
Triest dieptepunt is de huidige hoofdredacteur. Die zorgt ervoor dat de oplagedaling zich nóg wat sneller verder zet.
***
Die de zwakste schouders heeft moet het zwaarste pak dragen
***

 

vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *