958 Bril – 't Scheldt

958 Bril

Zij zijn er in geslaagd nieuw leven te scheppen, synthetisch leven weliswaar. Dat onderzoek om een wetenschappelijk leven te scheppen heeft ruim 32 miljoen dollar gekost… En wat is daar groots aan behalve die enorme geldsom?

Wij scheppen constant nieuw leven op onze boerderij. Met wij bedoel ik natuurlijk mijn lieve dieren. De maand mei geeft als lentemaand bij uitstek daar een enorme stuwing aan. Lammetjes, kalfjes en veulens dartelen in de ontwakende zon. Een prille zon die dit jaar héél lang achterwege bleef wat betreft haar warmtebronfunctie.
Maar nu schijnt alles in een groene plooi te vallen. Mijn boomgaard staat in volle bloesem. De bijen zoemen reeds alsof het vliegende energiebronnen zijn. Mijn hof, deskundig door mijn Mitje aangelegd, krijgt een beginnende zomertooi. Alles warmt op… alles komt weer tot leven. Heerlijk is het om nu rond mijn eigendom(-men) te lopen. Ik voel me als een kasteelheer in zijn ontluikend rijk.
Als nu de kille nachten nu ook nog een beetje opwarmen dan is het leven weer volvuld. En als die nachtelijke kilte toch langer zou blijven… dan heb ik mijn Mitje waar ik dan dicht tegen aan kan knuffelen. De lente is toch wel het mooiste seizoen van het jaar met dit jaar misschien een hoogtepunt op 13 juni. Een Vlaams hoogtepunt hopelijk.*lege koe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *