958 Bril – 't Scheldt

958 Bril

Een rustige, hardwerkende ezel werd in het geniep op 25 mei voor een normale kar gespannen door brave Palestijnen. Tot zover klinkt dit allemaal ruraal groenig goed. Wat die ezel echter niet wist was het feit dat er 200 kilo dynamiet op de kar was geplaatst.

Bij ons reed vroeger altijd een ijskarretje met soms irriterend maar toch vrolijk geluid door de straat.
Blijkbaar vinden de Palestijnen dat niet voldoende om de aandacht te trekken. Neen, zij doen het met de grote middelen. De brave nietsvermoedende ezel werd met kar en al naar de Israëlische grens gestuurd. Daar werd de dynamietlading van op afstand tot ontploffing gebracht.
De ezel, een dier waarvan iedereen weet dat het niet uitblinkt in intelligentie, werd door zijn even slimme begeleiders een verkeerde kant opgestuurd zodat bij deze ezelsaanslag niemand om het leven kwam tenzij de ezel zelf.
Misschien was het een terroristische zelfmoordaanslag van een dier dat de wereld en zijn bewoners ervan moe was. Wat er ook van moge wezen, Michel Vandenbosch (Gaia) was terecht zéér geschokt. Michel, die het charisma van Vande Lanotte combineert met de schoonheid van Gennez, vroeg zich terecht af of Mohammed deze aktie als profeet zou goedgekeurd hebben. ‘Neen’, concludeerde hij. ‘Je mag geen dieren gebruiken om terreurdaden te plegen’.Gelukkig ging Michel niet in op een vraag van een Islamiet wat je wel met een geit mag doen.
In mijn buurt zijn onlangs twee gastgezinnen uit Palestina komen wonen. Sindsdien kijk ik elke dag al mijn koetjes na, en elk dier met een verdacht dikke uier wordt onmiddellijk afgezonderd. En mijn ezels blijven binnen voor alle zekerheid.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *