957 Bril – 't Scheldt

957 Bril

Twee jaar geleden slaagde de Zweedse professor dr. Svante Pääbo, de man die het Max Planck Instituut voor Genetische Evolutie in Leipzig leidt, erin om het DNA van de neanderthaler af te lezen.

Zijn toenmalige opmerkelijke conclusie was dat de Europeanen geen genetisch contact hadden gehad met de neanderthalers. ‘Op het eerste zicht lijkt het tenminste zo. Maar we moeten het DNA nog wel grondig onder-zoeken’. Hier en daar kwamen er racistische opmerkingen los, tegen en voor dat standpunt, hoe zinloos zulke reacties ook waren.

Nu heeft Pääbo zijn standpunt bijgeschaafd. Hij is tot de conclusie gekomen dat één tot vier procent van de Europeanen neanderthaler-DNA in zich meedragen. Dit zal alle ‘racistische’ discussies wel beëindigen.
Eerlijk gezegd bewonder ik het werk van deze wetenschapper maar zijn laatste conclusie vind ik overbodig, want onze genetische verwantschap met de neanderthalers had ik al lang vermoed.
Bewijzen hiervoor liggen zo voor het oprapen.

Sommigen van onze politici dragen zeer veel kenmerken van onze voorouders mee, soms zelfs overduidelijk. vande lanotte
Als je niet overtuigd bent… kijk dan rondom in je naaste omgeving, je zal altijd hier of daar wel een opvallend neanderthalerkenmerk opmerken.
Ik had die ervaring nog onlangs toen ik op de SP.a-affiche de grijnzende foto van de professor-lijsttrekker voor de Kamer zag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *