956 Bril – 't Scheldt

956 Bril

Aan de universiteit van Valencia heeft men ontdekt dat vijf minuten met een mooie vrouw slecht is voor mannen. Ik wist dat al lang… maar ik dacht dat zij dit vanuit een financieel standpunt hadden bekeken. Niets is echter minder waar. Het is gewoon ook slecht voor de gezondheid van de man en dat is op zich eigenlijk ook niet verwonderlijk.

Een mooie vrouw zorgt ervoor dat het stress-hormoon cortisol bij de mannen stijgt. Die verhoging is des te groter naargelang die mooie vrouw voor de man in kwestie onbereikbaar lijkt te zijn. Cortisol heeft als stress-hormoon enkel een positieve waarde als het in kleine hoeveelheden aanwezig is in de bloedbaan. Zo voelt de man zich goed in zijn vel en is hij attent en alert voor zijn omgeving. Als er te veel cortisol is dan reageert de meerderheid van de mannen angstig en hormonaal en een voortdurende stijging van het cortisolgehalte kan leiden tot hartkwalen, hoge bloeddruk, diabetes en zelfs impotentie.
Veel van mijn aandoeningen zijn ineens nu glashelder. Sommige symptomen waren voor mij duister in hun ontstaan. Deze studie legt uit waarom ik last heb aan mijn hart, waarom ik diabetes heb, gepaard met een hoge bloeddruk. Ik kom elke dag met een groot aantal prachtig gevormde vrouwen minstens enkele uren in contact.
En mijn Mitje zegt dikwijls dat ik me soms raar gedraag. Dat heeft natuurlijk te maken met die grote cortisolstijging bij mij. Daarom gaan we een grondige verandering doorvoeren in onze boerderij-logistiek. Ik bemoei me nooit meer met al die vrouwen, dat moet ons Mitje maar doen. Dat betekent wel dat ik wat langer kan uitslapen want vanaf nu gaat mijn Mitje om 6 uur ‘s morgens al mijn vrouwen bezoeken. Ze zit daar minstens ook enkele uren per dag. In de stal uiteraard want zij melkt nog eenvoudig met de hand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *