956 Actu – 't Scheldt

956 Actu

Deze omschrijving omdat men er zo prettig andermans geld uitgeeft.

Na ons artikel enkele weken terug, is Trends (15/4) even gaan aanbellen in hun riante kantoor in de Markgravestraat, vlak naast de Antwerpse Kamer van Kotshandel. Zo kan Luwel de Gruwel de zaak blijven controleren en de sloebers van het Antwerpse Stadhuis, Robert Voorhamme op kop, zich blijven laten rollen.
Luc Luwel keek eens rond wie er regelmatig zijn dorst kwam lessen in de KvK. Voor wat, hoort wat: het weekblad Trends stuurde ene H.B. (Hans Brockmans?) om een en ander ‘recht te zetten’. Opvallend werd vermeden naar ‘t Scheldt te verwijzen.
Volgens H.B. blijkt dat het ontslag van de twee enige medewerkers van Antwerp Headquarters, Rik Menten en Eva Van Maercke, tandenknarsend bevestigd wordt. ‘In de beste omstandigheden’, luidt het. Vreemd wel dat beiden op dezelfde dag vertrokken zijn (16 maart) en dat de nochtans omnipresente Kamer van Sloophandel dit vertrek in 7 talen verzwegen heeft.

Grappig is ook dat de van pretentie stinkende Wim van den Abeele, CEO van geen enkel personeelslid dus, in hetzelfde artikel uitpakt met twee ‘resultaten‘: TCI Global en Admiral Dynamics. Volgens hem allebei naar Antwerpen gekomen en dus een nieuw Headquarter voor onze koekestad. Hoera, driewerf hoera! ‘Waai zaain goe bezig!’

Toch even kijken (waarom deed H.B. dat niet?) of deze twee bedrijfsnamen in google te vinden zijn.
Admiral Dynamics is een Vlaamse KMO, tot voor kort in Gent gevestigd. Daar eindigde het huurcontract en zitten ze nu 40 km meer naar het oosten, op Antwerpen Linkeroever. Niet veel ‘internationaals‘ dus. En niet veel ‘Headquarter‘.

TCI Global
is zo mogelijk nog pijnlijker. Op hun website staat ‘TCI Global has set up offices in Singapore, Hong Kong, Indonesia, Thailand, China, Germany, Mauritius and Netherlands’.
Over Antwerpen géén woord. Noppes. Niente. Rien de Knots. Nada. Wel stelt dit Indisch bedrijf dat ze ‘6 500 branch offices’ hebben, 6 500 kantoortjes dus. Misschien is er daar één van ergens in Hoboken of Deurne-Noord?
Toon het ons, mijnheer Luwel, alsjeblief, toon ons dat Headquarter van deze Indische logistieke reus. Het moet in Antwerpen staan, maar zelf weten ze het nog niet…

De conclusie blijft. Resultaten zijn nihil, onbestaande en dit na anderhalf jaar werking (start: september 2008).

Wanneer kuist men deze augiasstal eens uit? Wanneer krijgt de Antwerpse belastingbetaler inzicht in wat er met zijn geld gebeurt?
Er wordt hier meer met Antwerps belastingsgeld gesjoemeld dan tijdens het Visakaart-schandaal. En toen rolden er koppen. Maar Luc Luwel, om welke onverklaarbare reden dan ook, blijft de onaantastbare Zonnegod van Voka.
Durft de nieuwe voorzitter van Voka geen maatregelen nemen? Vindt hij het goed dat geld wordt afgetroggeld van bedrijven zonder dat er een resultaat tegenover staat?

Hoe lang kan deze bedrijfspaljas nog ongestoord zijn gang gaan?
Op de Antwerp Real Estate-beurs (28/4) nam Wim van den Abeele (38), CEO van het zonder personeel werkende ‘Antwerp Pretquarters’, pardon ‘Headquarters‘, het woord. Vanuit de zaal kwamen er zeer kritische opmerkingen. Maar daar stoort de CEO-zonder-personeel zich niet aan: hij volgt het voorbeeld van zijn b(l)aas Luc Luwel: de ongenaakbare Zonnegod.
Op de vraag hoeveel van de ‘50 dossiers hij dacht te kunnen binnenhalen?’, kreeg men als antwoord: ‘20 à 30 %’.
Dat is nu nog eens een resultaat dat kan tellen! Zelfs in een papschool buist men daarvoor…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *