955 Even – 't Scheldt

955 Even

STEM-JOINT

Vaste klanten kunnen in de veertien coffeeshops van Maastricht een gratis jointje afhalen als ze op 9 juni gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Misschien een goed idee om dat hier ook te doen vermits het aantal stemgerechtigden die niet gaat stemmen stijgende is.
Nochtans is stemmen wettelijk verplicht. Een zalig zuigend jointje zou in elk geval het feit verzachten dat sommigen in staat zijn te stemmen voor bedenkelijke figuren. Ik betwijfel echter of je met één jointje toekomt.
Jacob Corneel
***
Steekt uw hoofd in alle gaten, wilt g’er neus en oren laten
***
AMUSANT
Je kan geen sympathisant van de vzw Ademloos ontmoeten of hij vraagt je al lachend: ‘Raad eens hoe de vorige echtgenoot van de vrouw van Van Hees heette?’ Als je het antwoord schuldig blijft krijg je ‘Van Hees’ te horen. Hoezo? Ook Van Hees? Jawel beweren zijn intimi, want Wim van Hees is gehuwd met de vrouw van zijn zoon. Hij heeft kinderen met Patricia die ‘papa’ tegen hem zeggen en andere die ‘opa’ tegen hem zeggen. Si non e vero…
***
Al gaat het door veel monden om, ‘t is nog geen evangelium
***
VOETBAL EEN FEEST?
Toeristen die naar Zuid-Afrika reizen voor het WK voetbal deze zomer, kiezen er vooral voor om in hotels te overnachten. De duizenden Zuid-Afrikanen die hun woning willen verhuren, zijn teleurgesteld over de gebrekkige belangstelling. Dat bericht de Z-A krant Sunday Times. Huiseigenaren hebben duizenden rands uitgegeven aan o.m. nieuw meubilair, andere gordijnen of fris beddengoed.
Boerskot, onze correspondent reageert: ‘Ja, die meeste S-Afrika-ners is onervare op die gebied van toerisme. Hulle het gedink hulle kan almal binne 30 dae miljoenêrs word uit toerisme.
Dit is ook deels asgevolg daarvan dat die inligting landswyd versprei is dat daar 300 000 miljoenêrs van oorsee na S-A kom en wat zeer vrygewig is.

Boerskot
***
Die gaarne zijn huis verkoopt, versiert zijn gevel
***
FALEND EN LIEGEND
De gepensioneerde ex-aartsbisschop Danneels is in een voor hem pijnlijk onthullende situatie gekomen. Zijn naam wordt genoemd in het toedekken van ergerlijke zedenfeiten. Zeker is dat hij het is die alles verzweeg of in de doofpot stopte.
Als aartsbisschop stelde Danneels niet veel voor. Zijn besluiteloosheid en onrealistische aanpak van alle kerkaangelegenheden worden gezien als een oorzaak van het afhaken van zeer vele katholieken. Danneels, een zéér zwak figuur die perfect paste in het Belgische profiel. Altijd compromissen sluiten zonder de gevolgen ervan in te zien. Ambities had hij wel, hij dacht en wilde zelfs Paus worden. Zijn collega’s kardinalen geloofden niet in hem.
In dit land verloor de kerk onder zijn ongeloofwaardig beleid meer dan de helft van zijn gelovigen. Nu ontkent hij op de hoogte te zijn geweest van misbruiken in de kerk.
Gelooft u hem?
Jacob Corneel
***Men kan niet tegelijk blazen, en het meel in de mond houden
***
LANGEWAPPERBRUG

In het Antwerps restaurant De Zeespreeuw aan de Suikerrui zaten (27/4) gezellig van gedachten te wisselen ene Philippe Muyters namens de Vlaamse regering en ene Dirk van Mechelen namens de oppositie.
Het ging over het Langewappersproject, dat is, zoals wij vermoeden, helemaal niet van tafel geveegd. Alles wordt in het werk gesteld om het BAM-tracé tóch te verwezenlijken.
***
Het oog van de meester maakt het paard vet
***
CORDON SANITAIRE
Het VVB heeft kritiek op het bestaan van een cordon sanitaire. Enggeestig noemen ze dat. Maar wie kritiek durft uiten op de top van het VVB of haar werking wordt op dezelfde manier gestraft: klein-Vlaams.
Wij kregen bijgevolg geen uitnodiging voor de voorstel-ling van hun nieuwe ‘Doorbraak‘. Doorbraak?

overdoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *