954 Even – 't Scheldt

954 Even

JOHAN LEMAN
Ras-inquisiteur, Johan Leman, mengt zich in het debat over de ‘Verloren generatie in Brussel’. Die stelling is niet juist volgens hem.
Wij kunnen hem volgen. Het is een generatie die weliswaar geen perfect Frans, laat staan Nederlands kan lezen, schrijven en spreken maar wel met wapens kan omgaan.
Verre van verloren dus.
***
Die met wijzen omgaat wordt wijs
***
HELMUTH KOHL
Een zinnige uitspraak van de ex-BRD-president Helmuth Kohl:
Het is makkelijker met een hond voorbij een worstenkraam te wandelen dan met een socialist voorbij een hoopje geld’.
***
Veel krauwen zeert, veel spreken deert
***
VRIJGESPROKEN
De politie had een infiltrant geplaatst in een wapenbende. Acht bendeleden die zware wapens verkochten zoals kalachnikovs en zelfs bazooka’s werden opgepakt, gearresteerd en… allemaal vrijgesproken.
Logisch omdat in Brussel de juweliers niet meer aan wapens kunnen geraken om zich te verdedigen tegen het gespuis.
Jacob Corneel
***
Grote werken eisen grote tijd
***
GROSSIER
In Trouw (17/4) levert Sylvain Ephimenco commentaar op de beslissing van de burgemeester, de allochtoon Aboutaleb in verband met de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord: ‘Tot ieders verbazing kwam burgemeester Aboutaleb op het idee om de Amsterdamse hooligans wel vrije doorgang te verlenen. Die man grossiert misschien in flaters en miscalculaties, maar deze was wel van kapitale omvang’.
***
Het grootste paard van stal werkt meestijd minst van al
***
NI VU, NI CONNU
Zo kan de (niet gekomen) reactie samengevat worden op het zeden-schandaal in de Broedersschool van Herentals.
Jammer, wij hadden daar betere gedachten over. De paus gaf toch een voorbeeld in Malta.
Adriaan van Gansen
***
DE GAZET MOET KAPOT
Alsof de katastrofale oplagedaling nog niet groot genoeg is, doet de redactie van ‘de Fruter nog een schepje bovenop om de verkoopcijfers sterker te doen dalen. Zaterdag 17 april had Gazet van Antwerpen niet minder dan twee bladzijden gewijd aan de burgermeester van Antwerpen, Patrick Janssens, beter gekend onder de naam die Koen Meulenaere hem gaf in Knack, ‘de ploert‘.
De redactie wordt proficiat gewenst: zij weet hoe een krant kapot te maken. En ondertussen vraagt men het personeel om vrienden, familieleden en kennissen aan te porren te stemmen dat GvA een ideaal bedrijf is…
***
De slaap des arbeiders is zoet
***
ANNICK DE RIDDER
Annick de Ridder, Antwerps Open VLD-verkozene, ging op reis naar Israël. Zij bezocht de Klaagmuur. Daar deed zij haar wensen over haar positie op de verkiezingslijst. Tot haar verbaing hoorde zij daar een reeks Antwerpenaars praten. Voetbalsupporters uit de Scheldestad. Zowel paarswitte als roodwitte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *