953 Bril – 't Scheldt

953 Bril

 

Mijn export van varkens naar Nederland is op korte tijd ineengezakt doordat het Nederlandse Ministerie van Defensie vorig jaar twee imams in het leger heeft aangesteld als geestelijke vaders voor de moslimsoldaten. Rekening houdend met hun gezegde dat het verstand van elke man door de maag passeert, zijn deze beide imams onmiddellijk begonnen met de keukens te bezoeken en ‘raadgevingen‘ te geven.
Ze richten cursussen in voor de koks zodat die halal leren koken.
Ook eisen de imams dat moslimsoldaten worden vrijgesteld tijdens de ramadan.
Als ze nu ook nog gaan eisen dat de moslimsoldaten enkel mogen schieten met pistonnekes in plaats van kogels dan kan de leute van Allah niet meer op.
Wat die varkens betreft, is dat wel een probleem voor mij. De uitvoer ervan is volledig stilgevallen want ik leverde aan vele kazernes. En toch kan ik, een hevige katholiek in mijn jeugd, bij nader inzien het standpunt van die imams begrijpen.
De imams beweren dat zij dezelfde missie hebben als de vroegere katholieke missionarissen, die van mij vroeger kilo’s zilverpapier mochten ontvangen.
Als imam propageren zij hun godsdienst en proberen elke zonde uit te roeien.
Maar waarom eten die moslims geen varkens?
Zij baseren zich op enkele grondregels die de katholieke missionarissen ook altijd gebruikten wanneer zij in een volgens hen onbeschaafd gebied hun God propageerden.
En één grondregel werd als zéér belangrijk vastgelegd: ‘Op straffe van doodzonde is het verboden zich te goed te doen aan kannibalisme’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *