952 Laf – 't Scheldt

952 Laf

Zelden zijn wij het eens met de allochtoon Benno Barnard, maar zijn omschrijving over de rector van de Antwerpse universiteit (UA), Alain Verschoren, ‘Hij is een lafaard’, noopt tot applaus.

Het enige doel van Alain Verschoren is het afpikken van studenten die in Gent of Leuven ingeschreven zijn. Verschoren is een opportunist eersteklas. De UA-leerstoel ‘Verdieping in de islamitische gods-dienst’ is daar een uitstekend voorbeeld van. Zijn (laattijdig) verschijnen de avond van het incident zegt veel over zijn betrokkenheid met het dagelijkse leven op de stadscampus van de Antwerpse Unief.
Bijna elke week zijn er incidenten en is er heibel in de UA. De opgeroepen politie houdt echter – op bevel van de burgemeester, de ploert (Knack), de mond. Die feiten moeten verzwegen worden.
Het is verwonderlijk dat Walter Nonneman Verschoren zijn gang laat gaan. Hij weet wat er gebeurt en laat alles zo maar toe? Hij zou best eens enkele inspectiebezoeken brengen aan de universiteit en vaststellen wat er overschiet van de befaamde en gerespecteerde Sint-Ignatius-Hogeschool.
Van een Unief die aan ene Tom Lanoye een eredoctoraat toekent kan men misschien niet meer of beter verwachten?
Sic transit gloria mundi.
Maar verstaan ze dat op de UA nog?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *