ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 952 Even – 't Scheldt

952 Even

NOG KATHOLIEKEN

Er waren nog meer katholieken in de anti-abortusbetoging in Brussel, deelt ons een Vlaams-nationalist mee: zowel Philip van der Sande (secretariaat VB Antwerpen) als Tanguy Veys (secretariaat VB Sint-Niklaas) stapten mee op.
***
Als de klok stil staat hoort men geen geluid
***
KEMELS
Elk nummer wordt eerst gedrukt afgewerkt en nadien op Internet geplaatst. Eventuele fouten worden dan nog tijdig verbeterd, maar niet voor diegenen die ‘t Scheldt gedrukt ontvangen.
In vorig nummer stonden twee kemels van fouten die we tijdig konden verbeteren voor de (veel grotere) oplage op Internet maar over het hoofd waren gezien bij de gedrukte versie. Onze excuses. Het moest in het artikel van Joke natuurlijk lijden met IJ zijn en de titel in Even-naaste was Gemiste kans en niet Gesmiste kans.
Hoewel wij met alle gasthuis-beslommeringen weinig tijd hadden zijn er geen excuses voor: we hadden beter moeten uitkijken.
De redactie
***
Men moet nooit zonder beschuit in zee gaan
***
LUWEL EN GELDZUCHT
Waar komt toch die snak naar centen, die geldzucht van Luwel vandaan, vroegen ons enkele abonnees.
Daar is het antwoord eenvoudig op. Die man had een goede leermeester: advocaat Hugo Schiltz. En als er één politieker is die getoond heeft hoe men geld moet verzamelen is dat toch wel Schiltz.
Er is wel een zeer duidelijk verschil: in zijn leven heeft Schiltz wel eens iets gepresteerd…
***
Het oorkussen van de boze s bezet met doornen
***
WAPEN(S) VAN ADVOCATE…
Ayaan Hirsi Ali heeft een gelovige zus die het ver wil brengen als advocate.
Ayaan Hirsi Ali zegt:
‘Mijn zus heeft ambities in de advocatuur. In het westen zijn vrouwelijke advocaten keihard. Ze staan met opgeheven hoofd naast de mannen en maken gebruik van hun vrouwelijkheid. Een gelovige moslima moet dan met hen concurreren. Hoofddoek versus decolletés dus.
De moslima is kansloos!’

Jacob Corneel
***
Zoveel huizen, zoveel daken
***
VAN DE BROEDERS GEEN NIEUWS
Te veel aan liefde wel, maar zeker niet te veel aan communicatie. De liefdevolle broeders van de school aan de St.-Jansstraat in Herentals, en de huidige directie zwijgen als vermoord over het misbruik dat daar jarenlang schering en inslag was. Dat is jammer, men had minstens kunnen mededelen dat er was opgetreden, dat de toestanden gezuiverd waren en dat men zich excuseerde voor wat er gebeurd is.
Adriaan van Gansen
***
Uit een niet omheinde tuin zijn de bloemen gauw geplukt
***

WERKEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *