ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 952 Bril – 't Scheldt

952 Bril

Jan Renders, ACW-baas, wil de belastingen verhogen. Sociaal als Jan is wil hij dat iedereen alles deelt met iedereen. Sociaal en communistisch.

De burgers in dit land zijn bijna wereldkampioen in het betalen van primaire belastingen en sociale bijdragen als secundaire belastingen. Nu reeds wordt gesteld dat een werkende landgenoot pas vanaf oktober voor zijn eigen geldbeugel werkt.
Van januari tot september werkt hij voor vadertje Staat.
Hij betaalt belastingen en alles wat er mee samenhangt en vanaf oktober kan hij proberen iets over te houden door nog harder te werken.
Nu vraagt Jan Renders om belastingen te heffen op de eventuele spaarcenten die de werkende sukkelaars hebben bijeen gesprokkeld mocht dat eventueel gelukt zijn.
Jan, die het christelijk gedachtegoed van het ACW met verve verdedigt, wil dat we pas vanaf december voor onszelf kunnen gaan werken, liefst vanaf 25 december, dan wordt Kerstmis nog een groter feest.
We hebben dan nog één week om keihard er tegen aan te gaan en te trachten in onze leeg geplunderde geldbeugel terug enkele centen op de bodem te laten vallen.
Eén week, vanaf 25 december, en dan moeten we oppassen dat we met al die feestdagen zoals Kerstmis en oudejaar niet teveel opfeesten.
Neen, volstrekte soberheid is dan de door het ACW verkondigde zalige kerstboodschap.
Wat zou er nog christelijker kunnen zijn voor een gelovig mens, ingezetene van dit landje?
Daarom nodig ik u uit om samen met zotte Jan van het ACW de wens ‘Zalig Kerstfeest’ te uiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *