951 Kard – 't Scheldt

951 Kard

De bisschoppen hadden met het verdwijnen van kardinaal Danneels eindelijk de kans te tonen dat ze toch nog katholiek waren, rooms. En dat zonder risico een berisping te krijgen vanuit Mechelen.

Het hoogste gezag ligt nu in de handen van de nieuwe aartsbisschop, mgr. Léonard. Die was duidelijk aanwezig op de mars tegen abortus in Brussel op 28 maart. De bisschoppen schitterden door hun afwezigheid.
Het VB, tegenstander van abortus, schitterde eveneens door de afwezigheid van hoofdbestuursleden. Slechts één VB-parlementair was aanwezig: Alexandra Colen. De politiek ontbrak, op uitzondering van Ward Kennes, KENNESCD&V-er, Vlaams parlementslid en burgemeester van Kasterlee.
Het is beschamend voor de CD&V dat zij op deze manifestatie afwezig bleven.
BONTEVan het VB was alleen de knappe voorzitter van de VB Jongeren, Barbara Bonte, op het appèl.
Opvallend veel jongeren liepen mee in de betoging voor het leven.
De inrichters willen elk jaar een betoging houden. Zij kunnen die de volgende keer beter voorbereiden.
Misschien kunnen de bisschoppen in plaats van een flauwe ondertekening van een steunlijst volgend jaar mee opmarcheren? Als ze dan nog katholiek zijn tenminste.
Godfried Danneels was er niet maar hij ontbrak niet op het appèl. Hij hoorde daar gewoonweg niet thuis. Hij heeft zich nooit ingespannen het standpunt van de kerk over abortus te verdedigen.
Mgr. Léonard kan aan missioneringswerk beginnen.

LEONARD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *