951 Hfd – 't Scheldt

951 Hfd

Luc Luwel (tekening), directeur-generaal van Voka Antwerpen-Waasland, kondigde in 2008 een initiatief aan: Antwerp Headquarters. Hij deed dit, naar aloude gewoonte, met ongepaste trots want met centen van anderen.

23 bedrijven stortten elk jaar 12 000 euro. De Kamer van Koophandel, dus Voka, stortte niets. Alleen de socialist Robert Voorhamme deed er met Antwerps belastingsgeld eenzelfde som bovenop. Die Voorhamme weet wat hij doet: hij wordt daar flink voor beloond want mag af en toe een reisje maken.
Antwerp Headquarters had de bedoeling hoofdkwartieren naar vier kantoorwijken te halen. Daartoe diende het budget – niet minder dan 650 000 euro. Een aardige som geld dat echter geen enkel resultaat heeft geboekt.
Erger nog, twee medewerkers van het eerste uur, ir. Rik Menten en Eva van Maercke, hebben beiden ontslag genomen.
Directeur-generaal Luc Luwel vond het nodig een half jaar terug ene luwelGentenaar, Wim van de Abeele, aan het hoofd van Antwerp Headquarters te plaatsen. Deze Van den Abeele is een even onuitstaanbaar, arrogant sujet als zijn beschermheer Luc Luwel.
Van den Abeele ziet alles heel simpel. Hij beschouwt Antwerp Headquarters als zijn reisbureau en daarom voorziet hij in 2010 reisjes voor hem naar Brazilië, India, Taiwan, China en Japan.
De enige terreinervaring die deze Van den Abeele heeft is het verkopen van lampen. Zijn opleiding: psycholoog. Dat komt natuurlijk goed van pas als je als voornaamste kenmerk profiteren hebt.
Deze opgeblazen, zichzelf verheerlijkende Gentenaar, geniet het volste vertrouwen van Luc Luwel.
Wat doen de sponsors, de firma’s en bedrijven die per jaar notabene 12 000 euro storten? Gelukkig hoort men gemor en het afhaken van het onzinnige project zal niet lang meer op zich laten wachten.
Het is onbegrijpelijk hoe Luwel met de centen van Voka kan en mag blijven spelen.
Andere vraag: wanneer zal het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Antwerpen inzage vragen in de boekhouding van deze spookorganisatie?
Of wordt dat verhinderd door Robert Voorhamme? Wat denkt Patrick Janssens, de burgemeester of de ploert (Knack) daarvan?Zij hebben blijkbaar allemaal de Visa-affaire vergeten?
Aangezien het hier om belastingsgeld gaat kan de schepen van Financiën, Luc Bungeneers (Open VLD), om opheldering vragen. En wanneer horen we iets van N-VA of VB?
In het zicht van de volgende verkiezingen is het openen van een beerput voor heel wat partijen altijd een weliswaar stinkende maar toch interessante, ja zelfs erg lonende bezigheid.
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *