951 Bril – 't Scheldt

951 Bril

 

Eerst kreeg je de opwarming van de aarde naar je knikker gegooid. De mens was de grote schuldige. Meer en meer komt er kritiek op die opwarming. Grote firma’s, gespecialiseerd in CO2-zuiveringen worden voornamelijk als de sponsors gezien van vervalste rapporten.
Dan kwam de Mexicaanse griep. Een zogezegde pandemie die doodbloedde als een doodgewoon wintergriepje, maar wel paniek over de ganse wereld zaaide door foutieve inschattingen. Nu worden farmaceutische firma’s met de vinger gewezen. Hun vaccins werden wereldwijd verkocht en zij tellen gretig hun winst.
Als derde komt er nu meer en meer kritiek op de elektrische auto. Via de centrales die de nodige stroom leveren zouden zij ook CO2 uitstoten. Daarom zijn die auto’s in sommige landen minder proper dan de klassieke wagens. Nu zijn het de grote autoproducenten die zwaar in de fout gaan. Zij noemen hun elektrische auto’s: zero-emission cars. Niets is echter minder waar. In een land zoals Polen kan je best met je klassieke wagen blijven rijden. Die vervuilt minder dan de elektrische, want de elektriciteit in Polen komt uit centrales die steenkool of het nog erger vervuilende bruinkool stoken. Enkel als uw elektriciteit uit een kerncentrale komt rij je met een zuivere auto. Wie de autosector gevolgd heeft kan er niet naast kijken. Crisis bij Opel, General Motors, Saab, Toyota enz…
Is het dan niet te verwachten dat de grote redding van al die firma’s ligt in een totale vernieuwing van alle auto’s? Allemaal overschakelen naar elektrische auto’s zeggen zij. ‘Onmisbaar voor het milieu’, liegen zij verder.

Drie leugens op korte tijd. Wie gelooft die mensen nog? Straks krijgen we het bericht van het ministerie van Landbouw dat ik al mijn koeien moet slachten omdat hun scheten teveel CO2 bevatten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *