950 Even – 't Scheldt

950 Even

 

ZWARTE SCHOLEN
‘Zwarte scholen hebben in groep acht het niveau van een witte groep vier’, zegt de bekende Nederlandse advocaat Theo Hiddema.
In de Antwerpse stadsscholen is het nog erger, maar dat mag niet gezegd worden.
***
De laatste dwaling is erger dan de eerste
***
GEACHTE REDACTIE
Ik lees steeds met genoegen Uw berichten. Maar zit met een vraag. Wij moeten steeds inleveren zodat de staat zijn schulden betalen kan. Waarom moeten de ministers en het koningshuis niet inleveren? Waarom al die dure feesten en reizen op de kosten van de burger? Kunnen zij niet zoals wij alles op de normale weg doen in plaats van al die pracht en praal? Samen in 1 wagen rijden in plaats van 2 voor dezelfde zaak en weg. Met gewoon vliegtuig gaan in plaats van legervliegtuigen? Bij ontslag, gewoon zoals iedereen de gewone tijd en het bedrag van de duur van elke opzeg en dit zonder bonussen. Dit zou de staat al veel minder kosten en zou de put sneller gevuld zijn. Maar ja, wie ben ik? Mvg.
Vanderbruggen Elisabeth

***
Vele mijlen leggen tussen doen en zeggen
***
SAAMHORIGHEID
Europese samenhorigheid. Ons land is een voorbeeld van samenhorigheid. Schepen van Leefmilieu uit Riemst, Jan Peumans, dient klacht in tegen de gemeente Bierset wegens geluidsoverlast van de Luikse luchthaven.
Bart de Wever dient klacht in tegen de haatdragende krant Le Soir wegens racisme tegen alles wat Vlaams is.
Vlaams Belang dient klacht in tegen Wathelet wegens het gebruik van valse bewijsstukken die hij toeliet bij de regularisatie van ‘illegalen‘.
Gelukkig weet iedereen nog dat Herman van Rompuy gekozen werd tot Europese President omdat ‘hij dit land zo goed bijeen wist te houden’ (sic).
Jacob Corneel
***
Wie schuldig is, droomt van de duivel
***
VVP SCHIET WAKKER?
Een hele tijd niets meer van gehoord: de Vlaamse Volkspartij. René Pieters en Edward Avermaete zijn (weerom) de gangmakers. Komen ze ditmaal van de grond?
***
Ongezaaid koren maakt een ongewisse oogst
***
LE MAGICIEN DAERDEN
Omdat de ons omliggende landen de pensioenleeftijd gradueel gaan optrekken naar 67 jaar in plaats van 65 jaar wil minister van pensioenen Daerden niet achter blijven. Kan hij toveren want hij wil de pensioenleeftijd zelfs met 2,5 – 3 jaar verhogen zonder te raken aan die 65 jaargrens.
Hoe hij dat doet? Eenvoudig, in België gaan de meesten rond hun 59ste of 60ste op pensioen. ‘Dat gaan we veranderen’, stelt de tovenaar, ‘die mensen moeten 2,5 tot 3 jaar langer werken’.
Zo eenvoudig is dat.
Jacob Corneel
***
Die stelen wil moet om geen galg denken
***
DANSENDE PALJAS
Nog geen enkele maal is de Sint-Niklase schepen Wouter van BellingenBELLINGEN op een positieve manier in het nieuws gekomen. In plaats van de gemeenteraad bij te wonen verkoos hij mee te doen aan het televisieprogramma ‘Sterren op de dansvloer‘.
Bij de beoordeling van de jury buisde hij: 7 punten op 20.
Als politieke paljas past hij uitstekend in het team van burgemeester Freddy Willockx (SP.a).
***FILIP
Die zou zo rap mogelijk tot koning moeten worden uitgeroepen, die Philippe de Sex-en Cobourg. Nu heeft hij slechts de eretitel van halfgare prins maar dan zou ons land zich kunnen beroemen op een gekke bietekwiet als koning. In een interview verklaarde hij dat hij als vader van zijn kinderen ‘onder de sofa moet kruipen‘, ‘in de bomen klimmen‘ enz.
Wij op de redactie waren in de mening dat deze Lakense burger helemaal niets kon…
***FILIP

SLAAPPRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *