949 Even – 't Scheldt

949 Even

EVEN DROMEN

Ik had onlangs een plezierige droom. Ik zag een gedreven wagenverkoper op het autosalon van Genève. Deze persoon trachtte auto’s aan de man te brengen. Geen Opels wel Audi‘s. Die hadden een jonger en sportiever uiterlijk, vond hij. Toen de camera inzoomde zag ik dat het Yves Leterme was die zo goed acteerde. Even hoopte ik dat het realiteit zou worden en dat hij een ander beroep had gekozen.
Ik werd wakker en stelde vast dat alles een droom was.
Leterme is nog altijd premier van dit land. Jammer, want auto’s verkopen… lijkt hem op het lijf geschreven…
Jacob Corneel
***
Gedachten zijn tolvrij
***
LE ROI AU CONGO
Natuurlijk vinden wij dat le roi Albert naar Congo moet. Alleen vinden wij dat hij daar moet blijven…
***
Gewis gaat voor ongewis
***
RODE PROPAGANDA
De rode propagandamachine van de Vara De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman o.a. – werkt op volle toeren. In elke uitzending mag er minstens een persoon komen vertellen wat voor een onnozelaar Jan Peter Balkenende wel is. Hoe onbekwaam enz. De loftrompet wordt gezongen voor de slechtste burgemeester die Amsterdam ooit had: Job Cohen. Die man verlaat de gemeentepolitiek. Niemand wijst op de torenhoge schulden waarmee de stad door hem opgezadeld werd.
Jaren terug verweet Adriaan van Dis in een tv-uitzending Job Cohen dat die de burgemeester was van een stinkende stad, een onveilige stad. Heruitzending van dat programma is het beste wat de andere partijen kunnen doen.
***Het is goed spinnen van andermans garen
***
INTEGRATIE
Gezinshereniging bevordert de integratie. Acht leden van een negenkoppig gezin, de famile F. uit Amsterdam-Slotervaart, zijn onlangs aangehouden.
Vader, moeder, vier volwassen zonen en twee meerderjarige dochters zitten of zaten sinds eind 2009 in de cel.
Allemaal zijn ze verdacht in de zaak, waarbij tal van mensen in Amsterdam en elders werden opgelicht, onder andere door het inzetten van neppostbezorgers.
In totaal hebben ze ongeveer 435 380 euro buitgemaakt.
De privacywet verbiedt de volledige familienaam van dit gelukkig herenigd gezin te vermelden. De voornamen van de zonen: Mustapha, Rachid en Mohamed.
Jacob Corneel
***
Gewoonte is een tweede natuur
***
HOMO ERECTUS
Ex-generaal John Sheehan beschuldigt Nederland ervan dat de massamoord in Srebrenica in 1995 het gevolg was van de aanwezigheid van homofiele soldaten in het Nederlandse leger.
Dat is natuurlijk volstrekte onzin. Er is geen betere soldaat dan een homofiele soldaat.
Zo’n krijger is langs alle kanten steeds op zijn hoede. Hij kent (en waardeert) een achterwaartse aanval. Het is geweten dat een homofiele militair zijn geweer schoudert en dan schiet. Een homofiele krijgsman is een bijdehandse oorlogsman. Niet te onderschatten.
Daarom is het zo onverstandig van die Amerikaanse generaal om een dergelijke uitspraak te doen.
Het is een onderschatting van de waarde van een homofiele krijger maar veel meer nog is het totaal misplaatst een bevolkingsgroep – en dan zeker de homofielen – te beledigen.
Gebrek aan kennis, gebrek aan psychologisch doorzicht is het minste wat men die generaal kan verwijten.
Het is niet verwonderlijk dat de Nederlandse regering onmiddellijk gereageerd heeft op de uitlatingen van die Amerikaanse gamellenboeffer.
Het is te hopen dat president Obama hier zal ingrijpen en die generaal minstens degraderen tot korporaal.
Jacob Corneel
***
De geest is gewillig maar het vlees is zwak

***

NUMMER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *