948 Even – 't Scheldt

948 Even

DE FRUT VAN KOEKESTAD

‘En hoe kunnen we die webstek bezoeken?’, vraagt ons meer dan een lezer na de publicatie in ons vorig nummer over een ‘geestige‘ ‘frut‘-stek. Dit is het adres:
De Frut van Koekestad.
***
Iemand in de kijker hebben
***
DOORBRAAK
In de maand mei zal de Vlaamse Volksbeweging (VVB) uitpakken met een vernieuwde versie van het maandblad Doorbraak. Het ledenblad van de VVB zal op die wijze evolueren van een verenigingsblad tot een toonaangevend opinietijdschrift. Het ‘vrijmoedig maandblad’ zal ondergebracht worden in een nieuwe nv waarvoor momenteel nog aandeelhouders gezocht worden. Voor de oprichting van het nieuwe tijdschrift, dat een kruising van voluntarisme, idealisme en professionalisme wil zijn, hebben zich al een reeks medewerkers en redacteurs aangemeld. De VVB plant met Doorbraak+ tegen 2015 5 000 extra abonnees te werven.
De Noorman
***Na de eis, wedereis
***
VVB BEWEEGT
Het is goed dat de VVB beweegt. Ze hebben een vierhonderdtal leden verloren door het aantreden van Eric Defoort als ruziemakende voorzitter. Een herbronning is niet slecht.
Ze moeten wel opletten het nieuwe blad niet in handen te geven van Peter de Roover want dan zou het orgaan wel eens dezelfde weg kunnen opgaan als het weekblad Punt waarvan hij de hoofdredacteur was en dat door zijn onkunde en fouten jammerlijk faalde ondanks het beschikbare kapitaal.
Adriaan van Gansen
***
Uit zijn ogen moeten zien
***
GEEN INTERESSE
Op internet stelt eNom de domeinnaam www.belgium. com te koop. eNom is een bedrijf uit Washington dat 90 miljoen domeinnamen in zijn portefeuille heeft. De openingsprijs was € 75 000. Niemand hapte toe. Ook de Belgische overheid deed geen bod. ‘Voor Belgium.be hebben we slechts drie euro betaald‘, zei de webmaster van de FOD Kanselarij van de premier. Hij bepaalde hoeveel dit land waard is.
Jacob Corneel
***
Elk is zichzelf het aldernaast
***
ALLEMAAL OPSTAPPEN
Het politieke kopstuk en toekomstige lijsttrekker van de PVDA, Wouter Bos, tegenstander van CDA-leider Balkenende verlaat plotseling de politieke scène. Hij wil meer tijd aan zijn familie besteden, beweert hij. Zijn enorm verlies van meer dan 600 zetels bij de recente gemeenteraadsverkiezingen in Nederland hebben met deze verrassende keuze helemaal niets te maken. Uiteraard niet.Camiel Eurlings, kroonprins bij het CDA, is op zijn beurt ook niet langer beschikbaar. Hij werd altijd afgeschilderd als de gedoodverfde opvolger van Jan Peter Balkenende. Ook hij zoekt warmte in zijn familiale kring.
Met de dood van Hans van Mierlo, medestichter van D66, verliest Nederland op enkele dagen 3 politieke zwaargewichten.En ook dit: Paula Sleyp stopt na 28 jaar optreden.
Sleyp nam sinds 1982 de rol van ‘grootmoeder‘ voor haar rekening in de Nederlandse versie van het populaire kinderprogramma Sesamstraat.
Zij is dan ook de enige in dit gezelschap die oprecht toegeeft dat de komedie voor haar lang genoeg geduurd heeft.
Jacob Corneel
***
Het is niet al gewonnen al is het afgesponnen
***
SKIET DIE BOERmalema
De leider van de jongerenafdeling van het ANC in Zuid-Afrika, Julius Malema, heeft opgeroepen om zoveel mogelijk blanken te vermoorden, voornamelijk ‘Boeren’. Julius Malema: ‘Skiet die Boer‘Hij deed die oproep op de Doornfonteinkampus. Hij voegde daaraan toe dat men niets moest stelen, alleen het vermoorden was belangrijk.
Amper 24 uur later werd een zeventienjarig blank meisje de handen afgekapt en werd zij verkracht.***

motivatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *