948 Bril – 't Scheldt

948 Bril

Wetenschappers van het Roslin Instituut en de Universiteit van Edinburgh hebben ontdekt dat één op tienduizend kippen tweeslachtig is (= gynandromorf). Eerst dachten zij dat één kant van een gynandromorfe kip een mutatie was, nu weten zij dat gynandromorfe kippen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn.

Bij de mens worden de cellen aangestuurd door hormonen. Op die manier krijgen vrouwen borsten en mannen een baard. Bij kippen ligt het blijkbaar anders. Hun cellen worden niet door hormonen aangestuurd. Bij kippen heeft de cel zelf een mannelijke of vrouwelijke aard, daarom verschillen kippen sterk van elkaar wat betreft lichaamsbouw, pluimen enz… Vogelcellen zijn voor altijd mannelijk of vrouwelijk. Als de cellen van twee geslachten in één kuiken worden gemixt, dan is een kuiken in de ene helft een haan en in de andere helft een hen.

En dat geeft zelfs politieke mogelijkheden. Hét ideaal beeld van een Belg. Injecteer Vlaamse en Waalse cellen in vooraf geselecteerde Belgische embryo’s en je verkrijgt de perfecte Belgische mix. Spuit ook een paar Brusselse cellen in het hersengedeelte en uw Belg is af.
Elke Belgische foetus heeft dan links een Waalse kant en rechts een Vlaamse kant en wat de Brusselse hersencellen betreft, die zullen zoals verwacht degenereren zodat een perfecte Belg geboren wordt.
Hersenloos en klaar om in de politiek te gaan.

Dit artikel begon over kippen en hanen.
Vergeet niet dat enkele jaren geleden in dit land een haan Eerste Minister was.
Was hij/zij gynandromorf?
Ik heb nooit geen antwoord gekregen toen ik het vroeg aan Jean-Luc.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *